Stämning. 79-åringen menar att arvoden uteblev i 20 år. Foto: Mostphotos

Kräver en miljon i uteblivna arvoden

Turerna mellan stiftelsen Lugnet och den tidigare styrelseledamoten fortsätter. Nu stämmer han stiftelsen på en miljon kronor för uteblivna betalningar – i 20 år.

  • Publicerad 07:33, 6 apr 2019

Den 79-årige mannen, som tidigare varit styrelseledamot och då även skötte stiftelsen Lugnets ekonomi, dömdes i höstas vid två tillfällen. Först fick han tio månaders fängelse för att ha försökt starta en brand vid LSS-boendet på Munsö.

Därefter dömdes han att betala tillbaka 52 000 kronor till stiftelsen, samt betala dess rättegångskostnader på 150 000 kronor, efter att han vid 13 tillfällen fört över pengar till sitt eget konto. Han hävdade att han hade rätt till pengarna, men försökte styrka detta med ett förfalskat avtal.

Nu försöker han återigen dra sin gamla arbetsgivare inför domstol om uteblivna konsultbetalningar.

Enligt en stämning mot Lugnet skrevs ett konsultavtal mellan stiftelsen och 79-åringens företag i augusti 1994. Mannen menar att han under åren 1994-2014 utförde redovisningstjänster utan att han någonsin fick betalt för dem. Det totala kravbeloppet är en miljon kronor och rättegångskostnader.

Lugnets styrelseordförande Cornelis Saers tycker dock att stämningen är osmaklig.

– Han har själv upprättat årsredovisningarna som han nu menar är falska. Det blir lite löjligt, säger han.

Fortfarande kritiskt tillstånd efter våldsamt bråk

Nyheter Tillståndet för offret är fortfarande mycket allvarligt en månad efter det våldsamma bråket i en villa i Knalleborg. Två personer sitter häktade misstänkta för händelsen.lördag 15/6 1:15