Nästa vecka kommer Kretsteatern till Vällingby. Sissela Kyle är konstnärlig ledare. Foto: Agnes Stuber/Evelina Hertz

Kretsteatern tillbaka till Vällingby – med bebisföreställning

Kan bebisar uppskatta teater? Absolut, enligt Kretsteatern. Nästa vecka kommer de till Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby med föreställningar för både stora och de allra minsta.

  • Publicerad 12:10, 14 nov 2017

– Det ska bli väldigt kul att komma tillbaka till Vällingby. Vi var där i våras och spelade några föreställningar och nu kommer vi med ett helt nytt program, säger Sissela Kyle, konstnärlig ledare för Kretsteatern.

Kretsteatern är vinterns motsvarighet till Parkteatern och turnerar runt i Stockholms ytterstad. Men till skillnad mot Parkteatern är det inte helt gratis att titta på föreställningarna.

– Det går tyvärr inte när vi är inomhus men vi har hållit ner priserna så mycket det går så det är billigare än det brukar vara, säger Sissela Kyle.

Föreställning för bebisar

Under veckan kommer sex föreställningar att spelas, varav en av dem riktar sig till bebisar.

– Jag tänkte själv "är det verkligen möjligt att göra teater för bebisar?" men det kan man! Det är en helt magisk upplevelse med de här små liven som verkligen fattar och är med, säger Sissela Kyle.

Hon är själv med på scen i två av föreställningarna. Den ena är "Mitt sovjetiska nöjesliv" av Veronica Reinstein.

– Veronica spelar korta musikstycken och jag läser tre roliga noveller av Anton Tjechov. Man tror att Tjechov är suck och stön och att titta ut i det blå, men det är faktiskt riktigt kul, säger Sissela Kyle.

Föreställningarna spelas på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby mellan den 21 och 25 november.

Här är programmet

Da-da-da spelas den 21 och 22 november. För bebisar mellan 6-12 månader och deras föräldrar.

En kväll med Lars Forssell spelas den 22 november.

Skandal spelas den 23 november.

Mitt sovjetiska nöjesliv spelas den 25 november.

(Förutom dessa spelas också Medan vi väntar och Fine & Mellow som bägge är utsålda.)

Mer info och biljetter hittas HÄR.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

JUST NU: Nytt besked om Pålsundet

Nyheter Omstridda rivningen skjuts upp Rivningen av Söder Mälarstrand vid Pålsundets båthamn försenas. Tidigast 2019 kommer arbetet att kunna påbörjas. Samtidigt ska det tittas på en ny gestaltningsmässig lösning, meddelar Miljöpartiet...onsdag 20/6 11:24

Nu får fotgängare en del av supercykelbanan

Nyheter Avslöjar: Stadens nya plan efter ilskan Efter ilskan mot att folk knatar och joggar i cykelbanan. Nu ska staden temporärt dela av sträckan förbi Norr Mälarstrand för att göra plats för fotgängare och cyklister under pågående arbete med...onsdag 20/6 11:15