Klurigt på Kungsholmen. Lotta Luxenburg kan vinna pris. Foto: Mimmi Epstein

Krim på Kungsholmen kan vinna stort pris

Det lönar sig med mord på Kungsholmen. Lokala författaren Lotta Luxenburg har blivit nominerad till ett pris för sin deckare, och tävlar mot riktiga giganter.

  • Publicerad 18:34, 4 feb 2019

Det är ljudboksversionen av Lotta Luxenburgs "Spårlöst", inläst av Maria Lyckow, som är en av fem finalister på Storytel Awards. Kategori: spänning.

– Jättekul! Och jätteförvånande. Det var 42 namn från början, många stora namn som jag ser upp till, så jag ser det som att jag vunnit bara att jag tagit mig till final. Så jag är glatt överraskad, säger en kvittrande glad Lotta Luxenburg.

Hon skriver om mord på Kungsholmen

"Spårlöst" utspelar sig på Kungsholmen, där Luxenburg också bor. Andra nominerade i samma kategori är bland annat Lars Kepler och Lars Wilderäng.

Vad tror du om dina chanser?

– Inte så stora, inte en chans att jag vinner. Det är mycket mer etablerade namn som jag tävlar mot, men också mycket mer kända inläsare. Jag är väldigt förvånad att jag fått så många röster som jag fått. De har haft rekord i år tydligen, 20 000 har röstat.

Du har precis skrivit klart din tredje bok. Berätta lite om den.

– Arbetsnamnet är "Förföljd", men det kan ändras. Den utspelar sig också på Kungsholmen, de är väldigt mycket i Polisparken som jag går igenom varje dag. Huvudpersonen, polisen Nick, bor på Scheelegatan precis som jag gör. Den här gången är han och den andra polisen Klara mer i fokus, de blir själva hotade. Boken ska vara ute till sommaren.

Storytel Awards avgörs den 4 april.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android