Natten till i tisdags detonerade en sprängladdning utanför ett kafé i hörnet Tulegatan/Surbrunnsgatan. Foto: Mimmi Epstein

Kriminella drev kaféet där sprängning skedde

Natten till tisdagen detonerade en sprängladdning utanför ett kafé i hörnet Surbrunnsgatan/Tulegatan. Enligt en kartläggning som SVT har gjort har två grovt kriminella personer nyligen tagit över verksamheten.

  • Publicerad 16:18, 11 mar 2020

Natten till i tisdags detonerade en sprängladdning utanför ett kafé i Vasastan och vid 00.12 fick polisen larmet.

Kraftig explosion i centrala Stockholm

På plats konstaterades att ett flertal fönster till kaféet krossats och att även rutor till omkringliggande hus gått sönder vid explosionen.

Boende om nattens sprängning: Rejäl smäll

Enligt uppgifter till SVT blev kaféet redan i blivit utsatt för skadegörelse och en kartläggning som SVT gjort visar att kaféverksamheten såldes i november till två personer som är dömda för grov brottslighet. En av personerna är dömda för grovt narkotikabrott och den andra bland annat för grovt penningbrott. Polisen uttalar sig inte om motivbild.

– Vi är intresserade av att få vittnesuppgifter från platsen natten mellan måndag och söndag. Även från lördagen den 7 mars då skadegörelsen genomfördes är av intresse, säger Stefan Grenehammar, lokalpolisområdeschef, Norrmalm till SVT.