Problem. Polisen varnar Täbyborna för oseriösa hantverkare.

Kringresande hantverkare – problem för polisen

Polisen i Täby varnar Täbyborna för oseriösa hantverkare. De hoppas nu att fler "nej-sägare" ska göra att hantverkarna rör sig bort från kommunen.

  • Publicerad 12:39, 23 maj 2016

Enligt polisen i Täby har det varit en hyfsat lugn vecka i kommunen. Det största problemet just nu för polisen är de kringresande, i det här fallet engelsktalande, hantverkarna som intagit Täby.

– Det är många som blir utsatta för deras affärsmetoder. Vi har fått in en hel del anmälningar. De börjar med ett lågt pris sedan upptäcker de mer fel och kräver mer pengar, säger Jan Berlin, kommunpolis.

– Det var en äldre man som anlitade dem för att byta tak. Han betalade 285 000 kronor, och det började med att de skulle tvätta hans plattor för 1000 kronor. De är så pass hotfulla i sitt sätt att vara så folk blir rädda.

Förundersökning för misstänkt bedrägeri är inledd.

– Inga seriösa hantverkare ringer på dörren och frågar om man kan utföra ett jobb. En seriös hantverkare blir uppringd, kommer ut och tittar och lämnar en offert, säger Jan Berlin.

– Om man nu anlitar en hantverkare ska man se till att man har ett kontrakt som man följer. Ringer någon på dörren - säg nej! Ibland har de svenskar som ringer på dörren som samarbetar med dem. Är det så att folk i Täby inte anlitar dem så kommer de inte hit, säger Jan Berlin.

Stockholm Direkt