Säsongsinledningen har varit tung med sex förluster på tolv matcher. Foto: Sara Ringström

Kris i Huddinge hockey? "Nej, men fiasko"

Vid den här tiden på året brukar Huddinge hockey rada upp segrar och tampas om förstaplatsen. Inte i år. Klubben återfinns på en sjundeplats med 17 poäng till toppen. "Det är ett fiasko", säger lagkaptenen Martin Eklund.

  • Publicerad 11:23, 29 okt 2019

Efter tolv omgångar har det börjat viskas om kris i Huddinge hockey. Med tre vinster, tre övertidsvinster och sex förluster återfinns det tippade topplaget på sjundeplats i Hockeyettan östra – med 17 poäng till serieledaren Hudiksvalls HC.

– Jag blev lite förvånad senast hemma mot Visby. Vi leder med 1–0 och borde med flera powerplay utökat till både 2–0 och 3–0. Men sen får de in en kasse och då sätter det sig direkt i huvudet på killarna. De har det tungt just nu, är tyngda av stundens allvar, säger Mikael Österblom, ny huvudtränare i laget.

Matchen slutade 1–4 till gutarna.

Vad är det som inte funkar?

– Vi dominerar och vinner skotten i varenda match. Men vi får kämpa otroligt mycket för våra mål samtidigt som vi bjuder på otroligt mycket lätta mål. Hela laget måste steppa upp och börja göra skitjobbet.

Även lagkaptenen Martin Eklund är besviken på säsongsinledningen.

– En kris är det inte, men början av säsongen har garanterat varit ett fiasko. Samtidigt har vi bara sex poäng upp till strecket. Vi har full tro på att vi kommer lyckas knipa en Allettanplats. Efter jul nollställs allt och ambitionen är fortfarande att ta sig till Allsvenskan, säger han.

Det är många nygamla ansikten i laget den här säsongen. Många av toppspelarna som lämnade för Segeltorp förra säsongen har kommit tillbaka när den förra tränaren Fredrik Mälberg byttes ut mot Segeltorptränaren Mikael Österblom.

Mälberg satte motivation framför talang. Är det fel på motivationen i det här laget?

– Motivationen är det inget fel på. Vi har tränat hårdare än laget gjorde under Mälberg. Vi valde att bygga ett lag med hemvändare som känner och har hjärta för klubben. Hittills har det inte gått så bra, men säsongen är lång, säger Mikael Österblom.

"Fiasko". Kaptenen Martin Eklund är inte nöjd. Foto: Henrik Lindstedt