Platsen. Det var vid Rösjön i Sollentuna som pojken, från Danderyd, hittades svårt skadad. Han avled senare på sjukhus, och en jämnårig pojke sitter nu häktad misstänkt för mord. Foto: Pauline Cederblad

Krisstöd till unga i Danderyd efter yxmordet i Sollentuna

Pojken som avled efter att ha hittats svårt skadad vid Rösjön i Sollentuna, och den pojke som sitter häktad, misstänkt för mord, var båda elever på Fribergaskolan i Danderyd. Nu öppnar två fritidsgårdar upp för att erbjuda krisstöd åt ungdomar i Danderyd.

  • Publicerad 17:27, 5 aug 2019

Det var i fredags kväll som polisen hittade en svårt skadad tonårspojke i närheten av Rösjöbadet i Sollentuna. Detta efter att en jämnårig pojke, som nu sitter häktad misstänkt för mord, ringt in till polisen och berättat att han hade begått ett allvarligt brott.

Den skadade pojken avled under natten till lördagen. Enligt uppgifter till Afonbladet hade han träffats av flera hugg från en yxa, som påträffades i närheten.

Tonårspojke häktad för mord

Både offret och den häktade gick på Fribergaskolan i Danderyd. Sedan händelsen i fredags har skolan aktiverat sin krisgrupp, där man bland annat öppnar upp fritidsgården Fribergagården idag, måndag.

– En del ungdomar har kontaktat våra fältassistenter och vi förstår att det finns ett behov hos de som kände offret att träffas och prata. Därför har vi öppnat upp fritidsgården i eftermiddag och ikväll där vi bidrar med skolkuratorer, fritidsledare, fältare och även kyrkan är på plats, säger Kent Henningsson, bildningsdirektör i Danderyd.

"Beredskap när skolorna drar igång"

Planen är att ha fritidsgården öppen till klockan 20 ikväll. Också imorgon, tisdag, kommer personal finnas på plats under ordinarie öppettider på fritidsgården i Enebyberg för att möta frågor och tankar om händelsen.

– Vi kommer behöva ha beredskap även när skolorna drar igång. Alla som går i skolan kan behöva prata om det som hänt, säger Kent Henningsson.

Misstänkt mord vid Rösjöbadet

Stockholm Direkt