Det var fullsatt när politikerna sammanträdde i Cronqvistsalen i Hässelby gård igår. Foto: Evelina Hertz

Kritik mot att stadsdelen tar över fritidsgårdarna i Hässelby-Vällingby

Det var fullproppat i salen igår när politikerna i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd hade möte. Bland annat fattades beslut om stadsdelens fritidsgårdar ­vilket föregicks av en het debatt.

  • Publicerad 12:04, 2 feb 2018

Ovanligt många medborgare kom till den öppna frågestunden igår när lokalpolitikerna hade möte. Bland annat flera mammor med sina barn som innan varit på läxhjälp tillsammans.

– Jag har aldrig varit på de här mötena och vill veta vad som sägs, sa Sadiyo Ali.

Kvällens heta potatis:

På dagordningen fanns ärendet om att stadsdelen ska ta tillbaka driften för fritidsgårdarna Lyktan, Åkermyntan, Tegelhögen, Grimstahörnan och Backstage. Sedan 2014 drivs fritidsgårdarna på entreprenad av Fritid Stockholm AB och efter sommaren löper nuvarande avtal ut. Stadsdelen väljer nu att inte förlänga avtalet ytterligare de två år som finns upphandlade.

LÄS ÄVEN: Stadsdelen tar tillbaka driften av fritidsgårdarna

Oppositionen var inte nöjda med hur processen kring det har gått till. De menade att underlaget de fått i tjänsteutlåtandet inte var tillräckligt för att kunna fatta ett beslut.

– Hela historien har gått fort och vi har inte fått någon information. Det är ett stort ärende men tjänsteutlåtandet är tunt. Vi känner oss lurade för om verksamheten skulle ha misskötts är det ingenting vi har fått veta, sa Bo Arkelsten (M), vice ordförande i stadsdelsnämnden.

De yrkade på återremittering i första hand och annars att förlänga driften ett år för att ge entreprenören en chans att åtgärda bristerna med tryggheten som förvaltningen menar finns.

Majoriteten menade å sin sida att oppositionen visst fått information och nämnden klubbade beslutet om att återta driften från den första augusti i år.

Kvällens frågor:

Fotboll för barn?

En boende i Hässelby gård undrade varför det inte finns organiserad fotboll, likt nattfotbollen i Grimsta och Smedshagshallen, för yngre barn.

Kadir Kasirga (S), ordförande i Hässelby-Vällingbys stadsdelsnämnd svarade att de skulle ta frågan vidare.

Lerig grusväg

– När blir grusvägen vid bron till tunnelbanan grus? Nu är det en lervälling där så man måste gå upp i skogen. Det problemet har funnits i flera år, undrade en boende i Johannelund.

Denise Melin, stadsdelsdirektör, lovade att kolla på det och återkomma till honom.

Kvällens känga:

Bo Arkelsten (M) hade svårt att hålla isär Pensionärsrådet och rådet för funktionshindersfrågor.

– Så går det när man har långa möten, sa han.

– Men Bosse, är du trött? Hur ska du orka med valrörelsen?, replikerade Kadir Kasirga (S).

Kvällens info:

1 mars arrangeras en tjejmässa på teater Prisma tillsammans med bland annat Jobbtorg. Det riktar sig till unga tjejer i stadsdelen.

20 februari kommer ärkebiskop Antje Jackelén på besök till Hässelby-Vällingby. Besöket kommer att ske i Hässelby strands kyrka.

Kretsteatern skulle ha spelat flera föreställningar på teater Prisma i Hässelby gård. Men på grund av renovering där flyttas föreställningarna till Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby. Mer info hittas HÄR.

Sugen på mer?

Protokollet från mötet kan du läsa HÄR när det kommer upp om ungefär en vecka.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Brand i lokal i Rågsved

Nyheter ”Vi håller precis på att rökdyka” Det bolmar svart rök ur en företagslokal i Rågsved. Brandförsvaret är på plats men ännu finns ingen prognos för när branden kan släckas.onsdag 23/5 20:40

Vegotrenden i Stockholm hetare än någonsin

Nöje Rekordintresse för årets gröna mässa Snabbmatsjätten, lyxkrogen och mataffären på hörnet – alla satsar på vego. Ingen har väl undgått den gröna vågen som sveper över Stockholms matutbud. Daniel Rolke är en av dem som hoppade på...onsdag 23/5 20:00

Vi är Västerort