Ole-Jörgen Persson (M) kritiserar majoritetens trygghetssatsningar. Foto: Arkiv/Karoline Montero Araya

Kritik mot de rödgrönas trygghetsplan i Spånga

De rödgröna vill bland annat öka tryggheten i Spånga centrum med fler medborgarvärdar – något som oppositionens Ole-Jörgen Persson (M) är mycket skeptisk till.

  • Publicerad 16:30, 5 dec 2017

Känslan av otrygghet har ökat i Spånga. Den sittande majoriteten i Spånga-Tensta vill satsa på fler fältassistenter och medborgarvärdar, trygghetsvandringar och ett långsiktigt samarbete med Grannstöd Spånga-Tensta, vilket vi skrev om i förra veckan.

Anna Jonazon (S), vill dessutom se övervakningskameror – något de andra partierna är oeniga kring.

Men oppositionens Ole-Jörgen Persson (M), vice ordförande i stadsdelsnämnden, tycker inte att majoritetens insatser är tillräckliga.

– Jag tycker det är bra att majoriteten äntligen förstår hur allvarlig situationen är i och runt Spånga centrum. Nu äntligen kommer de med några konkreta förslag. Men de kommer för sent, och det är för få, säger han.

"Ingen annan utväg än ordningsvakter"

Bland annat tycker han att det är svårt att se hur medborgarvärdarna ska öka tryggheten.

– Vi har en situation med ganska grova våldsbrott och bilrån. Det finns ingenting som tyder på att ett antal medborgarvärdar som inte är utbildade för att möta en sådan situation skulle kunna bidra med något konkret. Det tror jag inte. Däremot kan de ha andra uppgifter, säger Ole-Jörgen Persson.

Har tycker också att majoriteten måste tydliggöra hur samarbetet med grannstödjarna ska se ut.

– Grannstödjarna gör ett jättebra arbete, men i första hand handlar det om att förebygga och motverka inbrott i villor.

Vad tycker du måste göras här och nu?

– Just nu ser jag ingen annan utväg än att stadsdelen använder demokratipengarna till att anställa ordningsvakter i och runt Spånga centrum, kortsiktigt eller under en längre tid, säger Ole-Jörgen Persson.

Olika lösningar

För att öka tryggheten i Spånga centrum vill de rödgröna satsa på medborgarvärdar, fältassistenter, trygghetsvandringar och samarbetet med grannstöd. M vill satsa på ronderande ordningsvakter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43