Genre. En vattenläcka har inträffat i Lindholmen. Foto: Mostphotos

Kritik mot Roslagsvatten efter läckan: "Så förbannad"

Boende i områden i Vallentuna som påverkades av en vattenläcka menar att vattnet som kördes ut tog slut. Men Roslagsvatten håller inte med.

  • Publicerad 13:36, 22 dec 2017

Det var i tisdags som en vattenläcka skedde i Lindholmen.

LÄS MER: Vattenläcka i Vallentuna – "Vi kommer köra ut tankbilar"

När Marie Lang-Karlsson skulle hämta vatten vid en av de vattentankar som körts ut var vattnet dock slut i tankarna vid Gustav Vasa-skolan och vid tågstationen i Lindholmen.

– Vi kom ändå ganska snabbt. Så var det i somras med, vi fick inget vatten, det tog slut och så kom inga nya tankbilar. Det blir nästan "först till kvarn får vatten", säger hon.

Hon riktar nu kritik mot Roslagsvatten.

– Jag var så förbannad, det är andra gången det hände i Lindholmen. Saker och ting kan hända, det förstår vi, men beredskapen med de här tankbilarna tycker jag är för liten mot det behov som uppstår.

Marie Lang-Karlssons svärföräldrar, som också bor i Lindholmen, har egen brunn och där kunde hon hämta vatten.

Erik Norgren, pressinformatör på Roslagsvatten, bekräftar att vattentankarna tog slut.

– Ja, men vi fyllde på dem kontinuerligt. Det var i Lindholmen som det tog slut, men då fyllde vi på där efter ett tag, säger han.

Hur lång tid tog det?

– Det kan jag inte svara på, men det tar någon timme innan man fyllt de här tankarna. Men beredskapspersonalen gör så gott de kan. De är i drift hela natten, de ska både sköta och laga läckan och se till att köra ut vatten, säger Erik Norgren.

Andra har tyckt att informationen från er sida var bristfällig?

– Vi informerade via vår hemsida, vi skickade sms, vi ringde radio Stockholm och sedan vet jag inte vad mer man kan göra.

Att det varit vattenläcka två gånger på senare tid har att göra med att det är en ledning som det varit lite problem med.

– Ja, och det är därför vi håller på där. Vi bygger en ny ledning för att komma undan det problemet, säger Erik Norgren.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Osäker framtid för gratis simskola i Vallentuna

Nyheter Under hösten 2018 har Vallentunas sexåringar fått gratis simundervisning vid fyra tillfällen. I januari avslutas satsningen, men eleverna hade kunnat få fler träningstillfällen om inte simhallen...torsdag 17/1 16:48

Nu kan du åka skridskor på Rönningesjön

Nyheter Kommunen uppmanar till försiktighet Temperaturen har nått minusgrader och äntligen har en av sjöarna i Täby plogats av kommunen. Nu är det bara för skridskosugna att snöra på sig grillorna.torsdag 17/1 16:28