Thoren Innovation School – TIS öppnar som vanligt i höst. Foto: Johann Bernövall

Kritiserad skola på Östermalm får fortsätta

18 juni beslutades att skolan skulle stängas. Nu har skolan överklagat och får ha öppet tills vidare.

  • Publicerad 15:21, 31 jul 2018

Thoren Innovation School, en gymnasieskola på Löjtnantsgatan, fick i juni underkänt på flera punkter efter att Skolinspektionen besökt skolan och skulle därmed tvingas stänga. Bland annat bedömdes undervisningen som "undermålig".

Skolinspektionen stänger skola på Östermalm

Nu har man dock efter att ha överklagat beslutet fått tillstånd att driva vidare skolan i höst. Det är kammarrätten som beslutat att skolan för fortsätta bedriva sin verksamhet i väntan på en dom i nästa instans, förvaltningsrätten. Det finns i dagsläget inga uppgifter om när den domen förväntas falla.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KB nära att skrälla mot allsvenskt lag

Nyheter Förlorade efter förlängning – se publikens hyllning efter slutsignal Tio minuter ifrån en jätteskräll i Svenska cupen. Karlbergs BK förlorade mot allsvenska Dalkurd med 1-2 efter förlängning.tisdag 21/8 22:09

Här kan du förtidsrösta i Stockholm i valet 2018

Nyheter LISTA: Alla platser där du kan rösta redan nu På onsdag 22 augusti blir det möjligt att förtidsrösta. Vi listar alla platser i Stockholm där du kan lägga din röst i riksdags-, landstings- och kommunvalet i förväg.tisdag 21/8 20:00