Foto: Mostphotos

Krockade med varningsbil – så förklarade han sig

Den 25-årige Västeråsaren hävdar att hans bil sluta lyda kommando. Att det var därför han körde in i en varningslastbil med påkörningsskydd under torsdagen.

  • Publicerad 11:14, 15 mar 2019

Köerna blev långa efter trafikolyckan på E18 mellan Ekolsund och Bålsta, som skedde vid 16-tiden på torsdagen.

En personbil hade kört rakt in i ett varningsfordon med varningsblinkers påslagen skylten uppe och – lyckligtvis – påkörningsskyddet nedfällt.

Polisen förhörde bilföraren, 25-åringen från Västerås, som förklarade olyckan med att hans bil slutat lyda kommando.

Bilen är därför bärgad och tagen i beslag för att undersökas.

Inbrott i villa

På Fläsanvägen, öster om E18 i Bålsta, hade en villaägare oönskat besök under torsdagen. De hade tagit sig in genom att krossa en glasruta i altandörren.

Bland annat hade smycken, i-pad, kamera och skruvdragare stulits. Exakt vad som tagits har inte kunnat fastställas då gärningsmännen ställt till med stor oreda i huset.

Teknisk undersökning görs av polisen under fredagen.

Mindre brand

Två personer i 15-årsåldern, en pojke och en flicka, kunde ha orsakat en eldsvåda vid Frösundaviks förskola på torsdagen. De två hade tändare och hårspray och orsakade bland annat en mindre brand i ett förrådstak.

De båda överlämnades till vårdnadshavare av polis.

Cannabis i hemmet

Det rådde inget tvivel om vilken doft som kom emot poliserna som knackade på dörren till en bostad på Bålstavägen under torsdagsmorgonen; cannabis.

Husrannsakan gjordes och lägenhetsinnehavaren medgav att drogen fanns i hemmet. Dock var det en liten mängd och brottet bedöms därför som ringa narkotikabrott. Mannen, som är i 25-årsåldern, släpptes efter förhör.

Blåljusnyheter i helgen: Drogbrott och inbrott

Det har varit en veckoända/helg som så många andra i brottshänseende i Håbo. Några drogbrott, en cykelstöld och ett inbrott på Mansängen.söndag 22/9 9:47

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt