Klubben. Baras ligger inne i Göta ark vid Medborgarplatsen. Foto: Erik Simander

Krog vid Medis utreds efter klagomål från grannar

Musiken från Baras Imperium vid Medborgarplatsen är outhärdlig, tycker flera grannar. ”Å andra sidan är det ingen gudstjänst heller”, säger Fadde Darwich som driver krogen.

  • Publicerad 15:23, 6 okt 2017

Baras Imperium vid Medborgarplatsen har tillstånd för att spela bakgrundsmusik fram till klockan 23, men på kvällar och helger är det högt som på en nattklubb, menar Othmar Englund, som bor granne med restaurangen.

– När de sätter på musiken måste vi stänga alla fönster. Det dunkar hela tiden och pågår till två, halv tre på natten. Jag kan inte sova och ofta måste jag jobba dagen efter. Detta har pågått i månader.

– Totalt är vi 16 närboende som lämnat in en överklagan om att de ska hålla sig till tiderna de har tillstånd för, säger Othmar Englund.

Fadde Darwich, som driver Baras Imperium, delar inte bilden.

LÄS ÄVEN Grannar vill få bort indisk krog på Södermalm efter strid om "äcklig lukt"

– Vi är en restaurang, ingen nattklubb. Våra gäster kan alltid prata i normal samtalston, säger han.

Men på Facebook gör ni ju reklam för nattklubb och partymusik?

– Ja men å andra sidan är det ju ingen gudstjänst heller. Och man kan ju spela partymusik utan att det går utanför gränserna. Nattklubb skriver vi för att vi har öppet till 03 på helgerna.

Flera klagomål

Under sommaren har grannar lämnat in fyra klagomål till miljöförvaltningen som utreder om krogen stör för mycket. Klagomålen gäller både ljud från uteserveringen och musik och ljud inifrån restaurangen. Miljöförvaltningen har gjort ljudmätningar, bland annat inifrån två av de klagandes lägenheter.

– Våra mätresultat har inte visat någon olägenhet i bostäderna, men ärendet är inte färdighandlagt ännu. De klagande ska också få möjlighet att yttra sig över mätresultatet, säger Karin Hultman, enhetschef på miljöförvaltningen.

Verksamheten utreds

På Socialförvaltningens tillståndsenheten, som ansvarar för serveringstillståndet, utreds också restaurangen. Under tiden råder sekretess.

– Vi tittar på verksamheten, vad de anmält in till oss och vad som bedrivs där, säger enhetschefen Carina Cutlip.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.