Bröder. Fadi och Elie Komo är välkända krögar på Liljeholmskajen. Nu står det bakom nystartade Kato på Sjövikstorget. Foto: Elina Lundberg

Krögarbröder på kajen öppnar asiatiskt

Ut med meze. In med ramen och asiatiska bowls. Krögarbröderna Fadi och Elie Komo har öppnat nytt på Sjövikstorget.

  • Publicerad 20:00, 13 jan 2020

I månader har det byggts om i hörnlokalen vid Sjövikstorget där den libanesiska restaurangen Litani låg tidigare. Sen stängningen i oktober har krogen blåsts ut och byggts om – rejält. Restaurangens kök, som tidigare hade det bästa utsiktsläget närmast vattnet, har flyttats och sittplatserna har blivit betydligt fler.

I nya krogen Kato, som öppnade strax innan årsskiftet, möts gästerna nu av en ny bardisk där kockar och kökspersonal serverar ramen, poké bowls och hot bowls. Hälsosamt och smakrikt är de nya ledorden.

Krögare: Kajen har stor potential

Men även om mycket är nytt är det två kända ansikten vid kajen som står bakom nysatsningen, Fadi och Elie Komo.

– Vi har fastnat för det asiatiska köket och har velat hitta en egen nisch här vid kajen. Det här är vår tolkning av en trend som blivit väldigt populär, säger bröderna.

Förutom att krögarna har bytt namn och meny så har de också lämnat de vita dukarna bakom sig. Målet att Kato ska vara en mer vardagsnära krog, där gästerna kan käka ofta utan att känna sig ruinerade.

Elie Komo hoppas att kajenborna stannar för en snabb lunch eller sticker in huvudet på väg hem från träningen, jobbet eller förskolehämtningen.

De öppnar flytande libanesisk krog i Marievik

– Det finns en stor potential i området som ju vuxit enormt. Nu hoppas vi att folk kommer och äter också, säger han