Krögare dömda till fängelsestraff

Närmare fem miljoner kronor redovisades aldrig i bokföringen. Nu döms två Enköpingsbor i Uppsala tingsrätt till fängelse för grovt bokföringsbrott.

  • Publicerad 16:03, 9 nov 2017

Idag, torsdag, kom domen mot de fyra Enköpingsbor som stått åtalade för grovt bokföringsbrott respektive bokföringsbrott.

Tillsammans har personerna drivit, eller ägt, två företag som bedrivit restaurang- och caféverksamhet i Enköping.

Brotten ska ha begåtts mellan 2011 och 2013.

Under åren ska intäkter och insättningar på nästan fem miljoner kronor undanhållits, och aldrig tagits upp i bokföringen, för de två bolagen, enligt domen.

Två av personerna, två män i 30-årsåldern döms till nio månaders fängelse för grovt bokföringsbrott vid två tillfällen. De båda ges också näringsförbud i tre år.

En annan person, en kvinna i 30-årsåldern, som stod åtalad för grovt bokföringsbrott frias, men döms för bokföringsbrott till villkorlig tjänst och 50 timmar samhällstjänst.

En fjärde person som stod åtalad för grovt bokföringsbrott frias helt.

Inget av de två bolagen har någon restaurang- eller caféverksamhet idag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19