Stammisen Olle Eriksson var en av dem som hjälpte ägaren Chow Preabying efter en springnota.

Krögare fick springnota betald av stammisar

I veckan var restaurangen Chows Thai i Skarpnäck med om en dyr springnota. En händelse som upprörde krogens stammisar – som tillsammans startade en insamling för att stötta ägaren. "Jag grät när jag fick veta, jag blev rörd och glad", säger ägaren Chow Preabying.

  • Publicerad 20:21, 27 nov 2017

Den nystartade restaurangen Chow Thai på Skarpnäcks allé slog upp sina dörrar i somras och restaurangen har redan fått många trogna gäster.

Därför var det många som blev upprörda när restaurangen i veckan var med om en dyr springnota. Flera av gästerna valde då att tillsammans göra en insamling till ägaren Chow Preabying för att visa sin uppskattning. En av dem var Skarpnäcksbon Olle Eriksson.

– Jag tyckte det var ynkligt att inte betala för sig och så såg jag hur ledsen Chow blev över händelsen, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Chow Preabying berättar att hon blev väldigt rörd när gästerna lämnade över de insamlade pengarna och ett vykort, som nu pryder en av hyllorna bakom disken.

– Jag kan inte beskriva hur glad jag är, att Skarpnäcksborna går samman och gör detta betyder jättemycket, säger hon.

På tre dagar hade de samlat ihop mer pengar än vad själva springnotan landade på. Men det handlar inte pengarna, utan om att bevara de bra ställen som finns, menar Olle Eriksson.

– För mig är det här en viktig samlingsplats för oss i Skarpnäck och man är ju rädd om sina ställen. I dag finns inte samma vi-känsla i samhället som det gjorde förr därför tycker jag att det är viktigt att man jobbar på den, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ägaren Chow som själv bor i Skarpnäck berättar att hennes mål med öppningen var att skapa mer liv i området.

– Det känns som om vi blivit en liten familj. Jag vill bara tacka för allt de gjort och krama dem, men jag vet faktiskt inte riktigt vilka alla är, säger Chow med tårar i ögonen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43