Gårdakvarnar och skit? Nej, här är det en klassisk biff som serveras. Foto: Järnvägsrestaurangen Östra Station / Mostphotos

Krogens hyllning till Håkan Hellström – med specialmeny

Håkan Hellströms två konserter på Stockholms stadion gör avtryck i stan. Ett humoristiskt sådant är klassiska Järnvägsrestaurangens menyhyllning.

  • Publicerad 16:31, 9 jun 2017

Det handlar om en meny späckad med referenser till Håkan Hellström-texter. Bland rätterna som serveras märks bland annat "Det kommer aldrig vara över för fish & chips" och "Uppsnärjd i rimmad lax". Vi fick tag i upphovspersonen, restaurangens anställda Sophia Dahlquist, som skapat menyn ihop med kollegan Julia Ent.

Hur tänkte ni här?

– Vi var båda i Göteborg när han spelade på Ullevi förra sommaren. Där såg vi en krog på avenyn som gjort någonting liknande. I och med att vi ligger så nära stadion så tänkte vi att det kunde vara en kul grej. säger Sophia Dahlquist.

Är menyn densamma eller har ni Håkanifierat den?

– Det är vår vanliga meny.

Men är det inte lite Göteborgshumor? Har någon Stockholmare surnat till?

– Nej, det har bara varit positivt. Många har sagt att det varit roligt och de känner igen texterna.

Är det första gången ni gör något liknande?

– Vi brukar hitta på lite speciella saker i samband med olika konserter. Bland annat så hade vi en drinklista döpt efter deras låtar när Coldplay var i stan.

Du verkar vara ett fan av Håkan. Kommer du själv att besöka konserten?

– Inte ikväll (fredag, reds anm.) men imorgon ska jag gå!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43

Ny satsning ska stoppa droghandeln på Plattan

Nyheter Trygghetsgruppen flyttar in mitt på Sergels torg Nu är alla samlade under ett och samma tak – mitt i händelsernas centrum.fredag 20/7 11:44