Niklas Odin vill att folk ska käka som i Italien, fast i Hagastaden. Foto: Krogbolaget / Johann Bernövall

Krogprofiler tar Italien till Hagastaden

Koncernen Krogbolaget är kända för finkrogar som Vassa Eggen och nu senast asiatiska konceptet Tako. När man nu öppnat sitt senaste ställe i Hagastaden har man en folkligare approach.

  • Publicerad 15:25, 23 jan 2018

Haga Bottega ligger på bottenplan av hotellet Carolina tower på Eugeniagatan, precis mitt emot nya Karolinska.

Konceptet sticker ut en del i sin enkelhet, om man jämför med koncernens andra restauranger. I centrum här står det italienska, med lunchbuffé och take away-pizza som två ben.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det är en långsiktig investering som vi har gjort i den här nya stadsdelen. Nu i början vill vi lägga mycket krut på lunchen, där vi gärna riktar oss mot företag och stora sällskap, för att sedan växa ikapp med stadsdelen och bli ett ställe dit Hagastadsborna går för att käka gott och umgås, säger köksmästaren Niklas Odin, som är en av de som driver krogen.

Breddar menyn

"Old Italy in new Stockholm" är krögarnas devis och syftar till det sociala sättet att äta i Italien, som implementeras i den nya stadsdelen.

– Är man ute efter ”social sharing” serveras rätterna vid bordet för att delas som i Italien, säger Niklas Odin.

Restaurangen har haft öppet sedan i november men från och med 1 februari öppnar man fullt ut med en bredare meny än tidigare.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00

Stockholmsflickorna dansar med bollar

Nyheter Möt Kungsholmstjejerna som är stora – i Italien "Bollgympa" eller dans med bollar. Det är inte helt lätt att beskriva sporten som Stockholmsflickorna utövar varje vecka i Eiraskolans gymnastiksal. Snart åker de till Italien för att uppträda på...lördag 26/5 8:30