Jonas Månsson, reporter Foto: Mikael Andersson

KRÖNIKA: Fina initiativ från er – men svårhanterat

  • Publicerad 16:45, 20 dec 2019

Det är viktigt att jag som ­reporter inte blandar mina roller som ­privatperson och journalist.

Ni läsare verkar bry er om varandra och ha hjärtat på det rätta stället. Förra veckan blev ett tydligt exempel på det.

Jag skrev i förra veckans tidning om Mälaröbon ”Eva” som i år inte får det extrastöd som kommunen tidigare haft möjlighet att bevilja utöver normen.

Under förra helgen och början på den här veckan fick jag telefonsamtal, sms, mängder med mejl och kommentarer på Facebook från Mälaröbor som ville hjälpa till att ge henne en extra slant inför julen. Flera av er har redan samlat in pengar till ”Eva”.

Eftersom kvinnan är anonym och jag är den enda som har varit i kontakt med henne för artikeln har flera läsare frågat om jag kan förmedla hennes kontaktuppgifter och även om vi som tidning kan lämna över pengar till henne. Fin tanke tycker jag, men det blir problem rent pressetiskt. Det är viktigt att jag som reporter inte blandar mina roller som privatperson och journalist och jag ska inte hantera insamlade pengar.

Det här är årets sista nummer av MälaröDirekt. Nu väntar ett uppehåll och tidningen är tillbaka i början av januari igen. God jul och gott nytt år. Fortsätt att tänka på era medmänniskor och ta väl hand om varandra.

Veckans känsla:

Njutig. Äntligen jul och välbehövlig ledighet.

Kollektivkörfältet nu öppet för bilar

Nyheter Med byggarbeten påverkas framkomligheten i morgontrafiken. Nu beviljar länsstyrelsen ett undantag och låter bilister köra i kollektivkörfältet på Ekerövägen.onsdag 3/6 16:58

Munsös äldre skolbarn tvingas flytta

Nyheter Ska ske till hösten Protesterna gav inte den effekt aktionsgruppen Rädda Munsö skola hade hoppats. Men när det politiska beslutet togs om skolflytten undantas de yngre eleverna.onsdag 3/6 11:06

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt