KRÖNIKA: Inget fel med att bara vila sig på höstlovet

  • Publicerad 01:15, 26 okt 2019

Tänk den som ändå hade lov att se fram emot.

Tänk den som ändå hade lov att se fram emot. Så har jag tänkt många gånger alla de höstar som har gått sedan jag började jobba och energin från sommaren börjar tryta.

Visst har jag som haft härliga semestrar och njutit av helgdagar som arbetande, men skolloven som barn var något annat. Klart att sommarlovet är i en klass för sig och även jullovet var långt, men frågan är om jag inte var som mest utvilad efter att ha haft en veckas höstlov.

Jag hade under min uppväxt den stora förmånen att kunna åka till fjällen och åka skidor på sportlovet och på påskloven var vi ofta hos släktingar. De loven kunde vara ganska intensiva. Om jag ska försöka plocka fram höstlovsminnen är det inte speciellt många som dyker upp. Kanske för att jag inte gjorde speciellt mycket och att det var just det som behövdes.

Visst träffade jag kompisar, men annars var jag nog mest hemma och tog det lugnt.

Det tycker jag alla skolbarn och lärare förtjänar. Ha inte dåligt samvete om flera dagar går åt till att sitta inne och läsa, pyssla eller baka.

Vill du ha tips på mer organiserade aktiviteter bjuder vi på det i veckans tidning.

Veckans känsla:

WOW. Herrarnas fotbollsallsvenska är något utöver det vanliga. Fyra lag slåss om guldet med två omgångar kvar. Spännande!

Uppdraget: Patrullera våra gator och torg

Nyheter Vi tog rygg på Vällingbypolisens nya tillskott I slutet av förra året gick polisen ut med att 150 nya aspiranter skulle anställas i Stockholm. Av dem började sex stycken i Vällingby. Så vad är det som får en att vilja ge sig ut på våra gator som...fredag 24/1 16:32

Experten om välfärdsmiljarderna: "Ingen långsiktig lösning"

Nyheter LISTA: Så mycket kan din kommun få I dagarna blev det känt att Sveriges kommuner och regioner kan få ett tillskott till välfärden. Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges kommuner och regioner, förklarar vad tillskottet betyder för...fredag 24/1 11:46

Därför ändras sop-taxan för Ekerös villaägare

Nyheter Nya avgifter väcker frågor De nya priserna för sophantering har upprört en del villabor i Ekerö. För dyrt tycker vissa. Feltänkt, tycker andra.torsdag 23/1 16:10