KRÖNIKA: Inget fel med att bara vila sig på höstlovet

  • Publicerad 01:15, 26 okt 2019

Tänk den som ändå hade lov att se fram emot.

Tänk den som ändå hade lov att se fram emot. Så har jag tänkt många gånger alla de höstar som har gått sedan jag började jobba och energin från sommaren börjar tryta.

Visst har jag som haft härliga semestrar och njutit av helgdagar som arbetande, men skolloven som barn var något annat. Klart att sommarlovet är i en klass för sig och även jullovet var långt, men frågan är om jag inte var som mest utvilad efter att ha haft en veckas höstlov.

Jag hade under min uppväxt den stora förmånen att kunna åka till fjällen och åka skidor på sportlovet och på påskloven var vi ofta hos släktingar. De loven kunde vara ganska intensiva. Om jag ska försöka plocka fram höstlovsminnen är det inte speciellt många som dyker upp. Kanske för att jag inte gjorde speciellt mycket och att det var just det som behövdes.

Visst träffade jag kompisar, men annars var jag nog mest hemma och tog det lugnt.

Det tycker jag alla skolbarn och lärare förtjänar. Ha inte dåligt samvete om flera dagar går åt till att sitta inne och läsa, pyssla eller baka.

Vill du ha tips på mer organiserade aktiviteter bjuder vi på det i veckans tidning.

Veckans känsla:

WOW. Herrarnas fotbollsallsvenska är något utöver det vanliga. Fyra lag slåss om guldet med två omgångar kvar. Spännande!

Denice kan vinna pris på Lärargalan

Nyheter Gala. På måndag kan Ekebyhovs Denice Sverla vinna: ”Jag är en prestationsmänniska” Hon njuter varje dag på jobbet. Ekebyhovsläraren Denice Sverlas arbetsglädje har fått hennes elever att nominera henne till Lärargalan. – Då vinner vi tillsammans, säger hon.torsdag 14/11 11:25

Hon blir ny vd för Ekerö bostäder

Nyheter Rekryteringsprocessen är över. I veckan presenterades Ann Söderström som ny vd för Ekerö bostäder. Men hon börjar inte förrän till våren.lördag 9/11 1:15

Svårt för Fittjabussen att hinna med färjan

Nyheter Fastnar i köer. Vissa bussturer har tvingats vända Den nya busslinjen till Fittja har problem med framkomligheten. När bussen fastnar i köer på Slagstasidan har förarna svårt att hinna till färjan.lördag 9/11 1:15