Saga Lindqvist Foto: Cheyma Moufid

Krönika: Öppna ögonen! Ungdomshjältar i Täby syns varje dag

Jodå, det finns massor av vänliga och hjälpsamma vardagshjältar även bland "dagens ungdom". Det gäller bara att öppna ögonen för att se dem. Det skriver vår praktiserande reporter, Täbybon Saga Lindqvist.

  • Publicerad 14:25, 18 maj 2017

Den kvava luften gör sig påmind när dörrarna på bussen öppnas. Frisk luft strömmar in och jag tar ett djupt andetag.

Framför mig sitter ett gäng ungdomar. De pratar om helgens bravader och skrattar högt. Efter några minuters färd stannar bussen vid hållplatsen Tibbleskolan. En äldre farbror stiger på. Hans rygg är lätt böjd och han rör sig mycket långsamt. Han ser skör ut.

Ungdomsgängets konversation tonar bort och de reser sig. En av dem visar med en vänlig gest att farbrorn kan slå sig ner på sätet som han tidigare suttit på. Farbrorn ler och nickar av tacksamhet. Innan han hinner sätta sig börjar bussen att åka. Farbrorn faller handlöst men fångas av en av ungdomarna.

Det är inte första gången jag ser unga människor som gör små vardagliga hjältedåd. Senast i förra veckan såg jag en kille som hjälpte en äldre dam att bära Ica-kassen. Överallt finns dessa ungdomshjältar. Det är bara att öppna ögonen, för där är de.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Två fall av misshandel i Täby

Nyheter Berusad vid skatepark Under samma kväll fick polisen med knappt 30 minuters mellanrum in två samtal om misshandel i Täby.måndag 25/6 15:22

Åkte till krockskadad bil – fann 10 skadade bilar

Nyheter "Blod kring bilen" Det var i helgen när polisen åkte ut till Vallentuna för att se över en krockskadad bil som man hittade tio andra bilar som drabbats av skadegörelse.måndag 25/6 15:13

Vi är stockholm