Lisa Halldén, reporter. Foto: Jonas Månsson

KRÖNIKA: Östra London – inte helt olikt Mälaröarna?

  • Publicerad 11:40, 6 okt 2017

Det är tydligt att ni är intresserade av kommunen vi bor i och att det vi skriver om engagerar er.

Det var snålblåst och jämngrått när jag kom till kontoret i måndags, den första måndagsmorgonen i oktober. Det var tydligt att det inte längre är höst light, utan att vi nu obönhörligt kliver mot mörkret. Då var det härligt att få krypa in i en varm redaktion, med hett, nykokt kaffe, sätta på datorn och se hur det rasslade i inkorgen.

Det är fint att få börja en vecka med en massa tips och kommentarer från läsare. Det är tydligt att ni är intresserade av kommunen vi bor i och att det vi skriver om engagerar er. Det är riktigt roligt att få jobba mitt uppe i det engagemanget.

För många år sedan jobbade jag på en lokaltidning i östra London. Den bevakade ett av landets fattigaste områden och mycket av jobbet där var annorlunda än det är här. Men en hel del var också detsamma. När jag jobbade där skrev jag förstås en hel del om knivmord och knarkrazzior, vilket jag lyckligtvis slipper göra här. Men jag skrev också om trafik, lokala profiler och välgörenhetsinitiativ, precis som jag gör här.

Och där, liksom här, var engagemanget stort bland läsarna. Jag fick samtal från glada lärare när jag skrev om de förbättrade skolresultaten i kommunen, och arga kommentarer från hyresgäster när jag skrev om nya byggplaner. Hela tiden fanns det läsare som bidrog med sina erfarenheter och perspektiv, och som gav syre till tidningen. Precis som här.

Den här veckan kan ni läsa några av alla de kommentarer vi fick på artikeln om lokala filminspelningsplatser från några veckor sen. Vilken koll ni har och tack för att ni delar med er. Det gör tidningen väldigt rolig att göra – även en grå måndagsmorgon.

Veckans känsla

Huh? Vad hände med september? Tiden flög förbi.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter