Jonas Månsson, reporter. Foto: Daniel Cannervik

KRÖNIKA: Samma visa varje år – men våren lär dröja

  • Publicerad 14:12, 17 mar 2017

Ska man se det lite krasst kommer nog vintern igen.

Årets första värme slog till i Stockholmsområdet förra helgen och våren börjar kännas så nära. Det fina vädret fick mig liksom många andra att ge sig ut i solen för långpromenad. Känslan av vår blir allt mer påtaglig och bara en sådan sak som att komma hem innan det är kolsvart ute gör gott för humöret och orken.

Ska man se det lite krasst kommer nog vintern igen. Kanske inte i ren meteorologisk definition, men att den sista snön har fallit för den här säsongen tror jag inte.

Att vintern återkommer både en, två och kanske tre gånger innan det är vår på allvar känns mer som en regel än ett undantag.

I hallen där hemma står fortfarande vinterkängor och spikskor för vinterlöpning och på en galge hänger min täckjacka som nu har blivit på tok för varm för att använda. Mössa, halsduk och handskar har jag dock fortsatt känt behov av att ta med mig på morgnarna, även om skinnhandskarna tillfälligt bytts mot tunnare fingervantar.

Mentalt velar jag alltid lite hur jag ska förhålla mig klädmässigt så här års. Givetvis vore det väldigt skönt att rensa bort vintern och välkomna våren på allvar. Men att hänga upp vinterkläderna på vinden för att med svansen mellan benen tvingas hämta dem om någon vecka igen skulle kännas som ett nederlag.

De får hänga kvar ett tag till helt enkelt. Under tiden får jag leta vårtecken.

Ett lokalt sådant är att det de senaste åren har arrangerats välgörenhetsspinning i Jungfrusund sista helgen i mars. Nästa helg är det dags och vi skriver om det stora intresset i veckans nummer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Därför flög helikoptrarna i formation över öarna

Nyheter Såg du också helikoptrarna över Ekerö i går? En övning i att flyga i större formation, berättar Helikopterflottiljen.torsdag 21/6 11:02

Terapeuten: Inled semestern lugnt

Nyheter Semestern står för dörren för många. Då kan relationerna sättas rejält på prov. – Kommunikation är viktigt, säger Ingrid Karlsson, legitimerad psykoterapeut.torsdag 21/6 10:40

Grönt ljus för tidig skörd

Nyheter Lång försommartorka kan ge foderbrist. Det tror många lantbrukare på Mälaröarna. Men nu säger länsstyrelsen okej till tidig skörd.torsdag 21/6 9:28

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter