Lisa Halldén, reporter. Foto: Jonas Månsson

KRÖNIKA: Sopor väcker mitt heta hat

  • Publicerad 10:49, 26 jan 2018

Själv hatar jag att återvinna. Jag hatar det intensivt och om du möter mig i färd med att trycka in plast i en överfylld återvinningscontainer så kommer du höra de mest osande svordomar.

Sopor. Oj vad det engagerar. Jag har skrivit en hel del om det under hösten och vintern, men ämnena och engagemanget verkar inte ta slut.

Det är sortering, hämtning, återvinningsstationer, grovsopor – ja det väcker känslor helt enkelt.

Det är kanske inte så konstigt. Våra sopor är ju himla personliga, och ändå ska det ut i det gemensamma och offentliga. Var man slänger sitt tomma mjölkpaket, och om man sköljt ur det innan man slänger det, blir en angelägenhet för fler än en själv. Det är ju inte alltid helt lätt att förhålla sig till.

Själv hatar jag att återvinna. Jag hatar det intensivt och om du möter mig i färd med att trycka in plast i en överfylld återvinningscontainer så kommer du höra de mest osande svordomar.

Jag tycker det är tråkigt och jobbigt och äckligt. Framförallt äckligt.

På grund av detta intensiva hat letar jag alltid efter ett lättare sätt att sköta denna vidriga syssla.

Jag kollar gärna lite extra på förvaringslösningar under diskhon och containers på återvinningscentraler. Och förstås på hur man kan tänkas slippa åka iväg med sitt skräp.

I vissa kommuner har man flera sopkärl vid tomtgränsen, i andra har man påsar med olika färger för olika material.

Båda alternativen känns mer lockande än att pressa in sina sopor i bilen och hantera dem vid en gemensam container. Men kanske är gräset bara grönare på andra sidan sopstaketet?

I denna veckas tidning har jag faktiskt lyckats hålla mig ifrån att skriva om skräp (fram till just nu förstås). Men snart är jag på det igen, det är jag säker på.  

Veckans känsla:

Whoa. Öarna var helt galet fina i början på veckan. Till och med solen dök upp en stund!

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stort intresse för utlyst direktörsjobb

Nyheter Ansökningstiden har gått ut. Nu intensifieras rekryteringen av ny kommundirektör. – Det fanns ett 60-tal intresserade, säger Christina Thunholm, kommunens HR-chef.fredag 15/2 16:19

Krämer och kollegan grep och höll fast dieseltjuv – nu frias de

Nyheter Niklas Krämer och kollegan Leo Björkman fångade en dieseltjuv, band honom och överlämnade honom till polisen. Men gjorde de verkligen rätt? Nja, menar tingsrätten – men friar ändå.fredag 15/2 14:59

KRÖNIKA: Lite väl tidigt att få vårkänslor kanske

Krönika I måndags morse lät jag vinterjackan hänga kvar hemma i hallen. När jag gick till jobbet hade jag inte ens en tjocktröja under jackan utan nöjde mig med en skjorta. Alldeles lagom klädd för då...torsdag 14/2 8:12