Lisa Halldén, reporter. Foto: Jonas Månsson

KRÖNIKA: Sopor väcker mitt heta hat

  • Publicerad 10:49, 26 jan 2018

Själv hatar jag att återvinna. Jag hatar det intensivt och om du möter mig i färd med att trycka in plast i en överfylld återvinningscontainer så kommer du höra de mest osande svordomar.

Sopor. Oj vad det engagerar. Jag har skrivit en hel del om det under hösten och vintern, men ämnena och engagemanget verkar inte ta slut.

Det är sortering, hämtning, återvinningsstationer, grovsopor – ja det väcker känslor helt enkelt.

Det är kanske inte så konstigt. Våra sopor är ju himla personliga, och ändå ska det ut i det gemensamma och offentliga. Var man slänger sitt tomma mjölkpaket, och om man sköljt ur det innan man slänger det, blir en angelägenhet för fler än en själv. Det är ju inte alltid helt lätt att förhålla sig till.

Själv hatar jag att återvinna. Jag hatar det intensivt och om du möter mig i färd med att trycka in plast i en överfylld återvinningscontainer så kommer du höra de mest osande svordomar.

Jag tycker det är tråkigt och jobbigt och äckligt. Framförallt äckligt.

På grund av detta intensiva hat letar jag alltid efter ett lättare sätt att sköta denna vidriga syssla.

Jag kollar gärna lite extra på förvaringslösningar under diskhon och containers på återvinningscentraler. Och förstås på hur man kan tänkas slippa åka iväg med sitt skräp.

I vissa kommuner har man flera sopkärl vid tomtgränsen, i andra har man påsar med olika färger för olika material.

Båda alternativen känns mer lockande än att pressa in sina sopor i bilen och hantera dem vid en gemensam container. Men kanske är gräset bara grönare på andra sidan sopstaketet?

I denna veckas tidning har jag faktiskt lyckats hålla mig ifrån att skriva om skräp (fram till just nu förstås). Men snart är jag på det igen, det är jag säker på.  

Veckans känsla:

Whoa. Öarna var helt galet fina i början på veckan. Till och med solen dök upp en stund!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

EM-guld och brons till Keiser

Sport 14-åriga Isabeau Keiser imponerade stort under EM i reining.fredag 17/8 11:49

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter