Jonas Månsson, tillförordnad redaktör. Foto: Daniel Cannervik

KRÖNIKA: Tjuvarna skulle kanske ha läst Mälarö Tidning

  • Publicerad 10:16, 8 dec 2017

Det är till stor del ni som påverkar innehållet. Det ni reagerar på och intresserar er för vill vi lyfta.

När jag pluggade till journalist fick jag tidigt höra att det fanns tre ämnen som alltid brukade locka till läsning. Det var barn, sex och djur. Med tillägget att det inte skulle vara i kombination.

Sex har jag inte haft anledning att skriva speciellt mycket om, men både barn och djur hör till vanligheterna, det har vi sett att ni också gillar att läsa om.

Att få verka lokalt på Mälaröarna har inneburit mycket av de senare ämnena.

Det är till stor del ni som påverkar innehållet. Det ni reagerar på och intresserar er för vill vi lyfta.

Den här veckan har det blivit en hel del polisiärt. När jag var ny på tidningen fick jag höra av en lokal polis att det inte var speciellt mycket brottslighet på öarna.

Anledningen var att polisen lätt kunde stänga av flyktvägarna. Den förklaringen har återkommit och polisen har vid upprepade tillfällen nämnt det när de kommenterar lokal brottsstatistik.

En bro som öppnas och två färjor som stoppas, sedan går det inte att ta sig härifrån utan flyktbåt eller luftburna fordon.

Det blev två personer varse tidigare i veckan då de blev gripna av polisen, som just stoppat en av färjorna.

Det var vid intervjutillfället oklart om de misstänkta personerna hade någon koppling till öarna, men de verkar inte ha läst lokaltidningen.

Ärendet har vi skrivit om i veckan. Precis som djur, som nämndes i krönikans inledning. På Mälaröarna finns nämligen två speciella djur. De har fått pris för sina insatser i kommunens dagliga verksamhet.

Veckans känsla:

LOL. Efter några års uppehåll är den nätbaserade jul­kalendern på www.oioioi.se tillbaka. Kolla in den ni som vill ha ett gott skratt. Som man säger, hellre en
dålig ordvits än ett dåligt vitsord.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter