Kronprinsessan Victoria åkte kickbike i Väsby

Kronprinsessparet på kickbike i Upplands Väsby (!). Nej, det är ingen lögn eller påhitt. Den nyöppnade ”Fritidsbanken” fick idag kungligt besök av Victoria och Daniel – som då passade på att ”kick-bajka” på kommunens nya pumptrack-bana.

  • Publicerad 15:00, 8 nov 2018

De bjöd på sig själva och verkade trivas

”Kronprinsessparets stiftelse” är sedan en tid en av finansiärerna till organisationen ”Fritidsbanken”. Det är, som bekant, ett sorts bibliotek där man kan låna begagnade sportprylar och nyligen öppnade en sportbank i Väsby.

Men kronprinsessparet har aldrig kunnat besöka en ”Fritidsbank” tidigare, så då passade det väl bra att besöka en som både ligger nära och som dessutom är nyöppnad. På torsdagen kom det kungliga paret till Väsby och Vilundahallen.

– De har inte haft tillfälle att besöka någon ”Fritidsbank” tidigare och nu passade det bra in i deras schema, berättar Hanna Broberg Järild som är platsansvarig i Väsby.

– Det var jätteroligt att de kom hit, man blev verkligen ärad. Det kändes bra att få visa upp just vår fina ”bank” och våra härliga lokaler.

Daniel slipade skridskor

Förutom den kungliga delen av sällskapet var bland annat Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson på plats. Även företrädare från kommunen och från ”Fritidsbankens” centralorganisation.

Besöket, som varade i drygt en och halv timme, började med en rundtur i de nyöppnade och nyrenoverade lokalerna på våning två i Vilundahallen. Prins Daniel skänkte då en hockeyklubba och dessutom fick han testa på att slipa ett par skridskor.

– Jag förvarnade att det hackade för mig första gången och så blev det även för honom. Han sa att det inte var så lätt som det såg ut och att hans pappa alltid gjorde det åt honom som liten, fortsätter Hanna.  

Victoria på kickbike med högklackat

Sedan kom själva höjdpunkten. Ute vid den nya pumptrack-banan fick man se en vy som man troligen aldrig får se igen. Prins Daniel och kronprinsessan Victoria – med högklackat (!) – åkte banan på varsin kickbike.

– De bjöd på sig själva och verkade trivas. De åkte med elever från årskurs 7 i Engelska skolan i Smedby.

Hur har de två första veckorna sedan öppningen gått?

– Bra, tycker jag. Det har varit runt 200 utlåningar och det rullar på. Det tar ju ett tag att etablera sig och det är nu som det stora jobbet börjar.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10

Kommunen häver avtal med kritiserat hemtjänstföretag

Nyheter Får en vecka på sig att avsluta verksamheten i Väsby Upplands Väsby kommun häver avtalet med det kritiserade hemtjänstföretaget Enklare Vardag med omedelbar verkan. Sedan kommunen tagit del av dokumentation som tidningarna Arbetet och Kommunalarbetaren...tisdag 19/3 16:51

Stort slagsmål vid stationen

Nyheter 20-tal ungdomar drabbade samman på lördagen I lördags var det åter oroligt kring Väsby station. På eftermiddagen bröt ett stort slagsmål ut med runt 20 ungdomar inblandade. När polisen kom till platsen skingrades ungdomarna.tisdag 19/3 12:08