Kronprinsessan Victoria åkte kickbike i Väsby

Kronprinsessparet på kickbike i Upplands Väsby (!). Nej, det är ingen lögn eller påhitt. Den nyöppnade ”Fritidsbanken” fick idag kungligt besök av Victoria och Daniel – som då passade på att ”kick-bajka” på kommunens nya pumptrack-bana.

  • Publicerad 15:00, 8 nov 2018

De bjöd på sig själva och verkade trivas

”Kronprinsessparets stiftelse” är sedan en tid en av finansiärerna till organisationen ”Fritidsbanken”. Det är, som bekant, ett sorts bibliotek där man kan låna begagnade sportprylar och nyligen öppnade en sportbank i Väsby.

Men kronprinsessparet har aldrig kunnat besöka en ”Fritidsbank” tidigare, så då passade det väl bra att besöka en som både ligger nära och som dessutom är nyöppnad. På torsdagen kom det kungliga paret till Väsby och Vilundahallen.

– De har inte haft tillfälle att besöka någon ”Fritidsbank” tidigare och nu passade det bra in i deras schema, berättar Hanna Broberg Järild som är platsansvarig i Väsby.

– Det var jätteroligt att de kom hit, man blev verkligen ärad. Det kändes bra att få visa upp just vår fina ”bank” och våra härliga lokaler.

Daniel slipade skridskor

Förutom den kungliga delen av sällskapet var bland annat Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson på plats. Även företrädare från kommunen och från ”Fritidsbankens” centralorganisation.

Besöket, som varade i drygt en och halv timme, började med en rundtur i de nyöppnade och nyrenoverade lokalerna på våning två i Vilundahallen. Prins Daniel skänkte då en hockeyklubba och dessutom fick han testa på att slipa ett par skridskor.

– Jag förvarnade att det hackade för mig första gången och så blev det även för honom. Han sa att det inte var så lätt som det såg ut och att hans pappa alltid gjorde det åt honom som liten, fortsätter Hanna.  

Victoria på kickbike med högklackat

Sedan kom själva höjdpunkten. Ute vid den nya pumptrack-banan fick man se en vy som man troligen aldrig får se igen. Prins Daniel och kronprinsessan Victoria – med högklackat (!) – åkte banan på varsin kickbike.

– De bjöd på sig själva och verkade trivas. De åkte med elever från årskurs 7 i Engelska skolan i Smedby.

Hur har de två första veckorna sedan öppningen gått?

– Bra, tycker jag. Det har varit runt 200 utlåningar och det rullar på. Det tar ju ett tag att etablera sig och det är nu som det stora jobbet börjar.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Fyra män begärs häktade för rån hos barnfamilj i Väsby

Nyheter Misstänkta för grovt rån – greps samma kväll Fyra män i 20-årsåldern begärdes på tisdagseftermiddagen häktade, på sannolika skäl misstänkta för det grova rånet som skedde hos en barnfamilj i Upplands Väsby i söndags kväll.tisdag 15/1 16:11

Minskad brottslighet i Väsby

Nyheter Rån ett fortsatt stort problem Våld på allmän plats och inbrott är två av de brott som minskade under förra året i Väsby. Man kämpar dock fortfarande för att minska rånen och få bukt med problemen vid pendeltågsstationen.tisdag 15/1 12:43

Bergaskogen och naturens detaljer i fokus på ny utställning

Nyheter Bo Mossberg och Margaretha Bååth ställer ut på Väsby konsthal För Bo Mossberg är det ett kärt återseende men för Margaretha Bååth är det första gången. Nu ställer de båda naturkonstnärerna ut ett 70-tal verk var på Väsby konsthall med vernissage på lördag.måndag 14/1 17:08