Kronprinsessan Victoria åkte kickbike i Väsby

Kronprinsessparet på kickbike i Upplands Väsby (!). Nej, det är ingen lögn eller påhitt. Den nyöppnade ”Fritidsbanken” fick idag kungligt besök av Victoria och Daniel – som då passade på att ”kick-bajka” på kommunens nya pumptrack-bana.

  • Publicerad 15:00, 8 nov 2018

De bjöd på sig själva och verkade trivas

”Kronprinsessparets stiftelse” är sedan en tid en av finansiärerna till organisationen ”Fritidsbanken”. Det är, som bekant, ett sorts bibliotek där man kan låna begagnade sportprylar och nyligen öppnade en sportbank i Väsby.

Men kronprinsessparet har aldrig kunnat besöka en ”Fritidsbank” tidigare, så då passade det väl bra att besöka en som både ligger nära och som dessutom är nyöppnad. På torsdagen kom det kungliga paret till Väsby och Vilundahallen.

– De har inte haft tillfälle att besöka någon ”Fritidsbank” tidigare och nu passade det bra in i deras schema, berättar Hanna Broberg Järild som är platsansvarig i Väsby.

– Det var jätteroligt att de kom hit, man blev verkligen ärad. Det kändes bra att få visa upp just vår fina ”bank” och våra härliga lokaler.

Daniel slipade skridskor

Förutom den kungliga delen av sällskapet var bland annat Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson på plats. Även företrädare från kommunen och från ”Fritidsbankens” centralorganisation.

Besöket, som varade i drygt en och halv timme, började med en rundtur i de nyöppnade och nyrenoverade lokalerna på våning två i Vilundahallen. Prins Daniel skänkte då en hockeyklubba och dessutom fick han testa på att slipa ett par skridskor.

– Jag förvarnade att det hackade för mig första gången och så blev det även för honom. Han sa att det inte var så lätt som det såg ut och att hans pappa alltid gjorde det åt honom som liten, fortsätter Hanna.  

Victoria på kickbike med högklackat

Sedan kom själva höjdpunkten. Ute vid den nya pumptrack-banan fick man se en vy som man troligen aldrig får se igen. Prins Daniel och kronprinsessan Victoria – med högklackat (!) – åkte banan på varsin kickbike.

– De bjöd på sig själva och verkade trivas. De åkte med elever från årskurs 7 i Engelska skolan i Smedby.

Hur har de två första veckorna sedan öppningen gått?

– Bra, tycker jag. Det har varit runt 200 utlåningar och det rullar på. Det tar ju ett tag att etablera sig och det är nu som det stora jobbet börjar.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Sofia och Hampus årets kulturstipendiater

Nyheter Violinist och gitarrist prisade av Upplands Väsby kulturskola Violinisten Sofia Cronwall, 18, och gitarristen Hampus Häggström, 19. Där har ni namnen på årets stipendiater på Upplands Väsby kulturskola.onsdag 26/6 12:34

Var tolfte barn i Stockholm har förälder hos Kronofogden

Nyheter LISTA: Skuldsatta barnfamiljer – så ser det ut i varje kommun i Stockholms län Nästan 42 000 barn i Stockholms län lever i familjer med minst en förälder som har skulder hos Kronofogden. Stor skillnader finns dock mellan kommunerna.onsdag 26/6 11:38
Stockholm Direkt