Omhändertagen. En person fick följa med till stationen efter att denna varit berusad och kastat sten mot en villa i Djursholm. Foto: Mostphotos/Sacharias Källdén

Krossade fönster på villa i Djursholm – omhändertogs av polis

Det var under natten till lördagen som en person blev omhändertagen i Danderyd efter att ha varit berusad och krossat rutor med sten på en villa i Djursholm.

  • Publicerad 09:58, 19 aug 2019

Under natten mot lördag den 17 augusti blev polis larmad till ett område i Djursholm. En privatperson ringde in och berättade att en person slagit sönder rutor och kastat sten på en villa i området. En patrull åkte till platsen.

– Under första tillfället lyckas man identifiera en person, men det finns inga skäl till att gripa personen, säger Alexander Antonian, kommunpolis i Danderyd.

Senare under natten, efter klockan 04.00, fick polisen in ytterligare ett larm om sönderslagna rutor vid samma villa och åkte till platsen igen.

Krossade fler rutor

Samma person som befann sig på platsen när polisen åkte dit tidigare under natten var då berusad och upplevdes hotfull, enligt anmälan.

– Personen ska då ha krossat flera rutor och är kvar på platsen, säger Anders Bryngelsson, polisens presstalesperson.

Eftersom personen var berusad blev hen omhändertagen och fick följa med till stationen. Händelsen rubriceras som olaga hot.

Vet man vad motivet var?

– Det vet vi inte, det får utredningen utvisa, när man pratat med personen och målsägande, säger Alexander Antonian.

Planen för Danderyds välfärdsmiljoner – ingenting

Nyheter M-ordförande: "Inga nya satsningar eller löften" Över 11 miljoner tillkommer till kommunen efter ny överenskommelse om välfärdsmiljarderna. Hanna Bocander (M) ser inte den utökade budgeten som ett tillfälle att göra några nya satsningar.fredag 24/1 16:29

Anna får pli på hundarna i Norrort

Nyheter "Det finns ingen manual" En del hundägare har problem med hundar som skäller, krafsar eller kissar inomhus. Men om det inte är något fysiskt fel på pälsklingen? Det är här Danderydsbon och hundtränaren Anna Ögren kommer in.fredag 24/1 15:26
Stockholm Direkt