Hockeypepp. KTH Hockey under ett träningspass i Danicahallen. Foto: Tony Walliln

KTH mot Chalmers i stekhet hockeymatch

KTH utmanar Chalmers i en match som väntas dra storpublik till Danicahallen i morgon lördag.

  • Publicerad 10:54, 8 nov 2019

Kungliga Tekniska Högskolan förknippas sällan med idrott. Men sedan 2011 har det anrika universitetet faktiskt haft ett alldeles eget hockeylag med det passande namnet KTH Hockey. Tony Wallin är lagledare och pressansvarig för teamet.

– I nuläget har vi omkring 25 spelare och ytterligare 5-10 personer som inte spelar men ändå hjälper till på olika sätt, berättar han och tillägger att de i dag spelar i division 3, Östra B.

Ny krog för lunch och forskning på Östermalm

Samtidigt som KTH Hockey bildades föddes även UHL (Universitetshockeyligan), en egen liga för landets universitet. Första året var det bara två skolor som gjorde upp om vilket universitet som har vassaste hockeyspelarna: KTH och Chalmers.

Men nu har ytterligare tre lag anslutit sig och i morgon lördag, den 9 november, är det dags för årets höjdpunkt. Det är då laget möter Chalmers i en hemmamatch på Östermalm.

– Vi siktar självklart på att ta hem matchen. Extra kul i år är att en kille som spelade i Chalmers tidigare säsonger gör sin master på KTH och nu är i vårt lag. Det brukar komma en hel del folk på matcherna och vi räknar med att Danicahallen kommer vara smockfull. Vi släcker ned, kör intro och ser till att det blir mer ett riktigt event, säger han.

KTH har vunnit fem av de sju säsonger som UHL avgjorts.

Nya studentbostäder byggs vid KTH


 

Här kan du köpa biljetter

Biljetterna kostar 50 kronor och kan antingen köpas i kårbokhandeln på KTH eller genom kontakt med KTH Hockey via deras Facebook-sida.

Om det inte är slutsålt kommer det även finnas möjlighet att köpa biljett i entrén i samband med matchen.