Kulturborgarrådet Roger Mogert (S) satsar på att bli en staty. (OBS. Bilden är ett montage)

Kulturborgarrådet Roger Mogert (S): ”Nästa steg är att bli bronsstaty”.

Han har utnämnts både till partyborgmästare och förärats med huvudroll i en serietidning. Nu blir kulturborgarrådet Roger Mogert (S) modern konst.

  • Publicerad 15:17, 20 apr 2017

I morgon fredag 21 april ställer Konstfacks andraårselever ställer ut sina verk för allmän beskådan. Eleven Julia Nilssons verk ”Kontoret” sticker ut. Det innehåller nämligen ett livs levande kulturborgarråd.

– Jag har försökt skapa en plats där kulturarbetare och kulturpolitiker kan mötas för ett samtal. Det är två världar som sällan möts, säger Julia Nilsson.

En av verkets utgångspunkter är att visa på hur möten och dialog är grundläggande för en bred kulturpolitik. Julia skickade ut en förfrågan om att delta till 14 politiker. Deltagandet består i att ta plats i "Kontoret" och delta i samtalet. Roger Mogert (S) nappade direkt.

– En kollega hävdar att jag har skänkt min kropp till konsten, men jag hoppas det inte går så långt, säger han.

S-topp talar ut om sitt efternamn och skilsmässa – som seriefigur

Det är sannolikt första gången ett kulturborgarråd på ett så konkret sätt själv blir en del av ett konstverk.

– Det lät som en rolig idé. Och även om jag nu blir en del av ett slags konstprojekt så handlar det om att mötas och prata kultur.

Utnämnd partyborgmästare, serietidningsfigur och nu ett konstverk. Vad siktar du på nästa gång?

– Nästa steg är att bli bronsstaty i en central park eller i Bandhagen centrum. Det känns som det enda rätta, säger Roger Mogert.

Stockholms kulturborgarråd - ny partyborgmästare?

Konstnären Julia Nilsson framför sitt konstverk "Kontoret". Foto: Privat

Konstverket Kontoret

Var: Konstfack. LM Ericssons väg 14

När: Fredag 21 april. Roger Mogert är på plats kl 15–17.

Vad: Konstverket är själva samtalet, där elever från konstfack, allmänheten och Roger Mogert samtalar om kultur och kulturpolitik.

Mer: Utställningen är öppen för allmänheten

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.