Byter kommun. Kulturchefen Hannah Rydstedt slutar i Håbo. Börjar i Upplands-Bro. Foto: Privat

Kulturchef byter jobb – till grannkommunen

Kulturchefen Hannah Rydstedt slutar. Istället ska hon chefa över kulturen i grannkommunen.

  • Publicerad 22:10, 13 sep 2017

Hannah Rydstedt, chef för Kultur och Livsmiljö på Håbo kommun slutar. Istället ska hon bli ny kulturchef i Upplands-Bro kommun.

– Ja, jag fick ett erbjudande om att söka tjänsten. Jag funderade ett tag, och bestämde mig för att söka, säger Hannah Rydstedt, som jobbar kvar i Håbo till och med den 10 december.

Rydstedt har jobbat i Håbo kommun i fyra år. Dessförinnan jobbade hon i tio år med kultur och fritidsfrågor i Enköpings kommun.

Enköping, Håbo och nu Upplands-Bro. Blir det Järfälla nästa gång?

– Haha... Det är lite roligt att det är grannkommunerna. Men det är faktiskt någonting jag hoppas kunna dra nytt av. Öka samarbetet mellan kommunerna, säger Hannah Rydstedt

Får du nya arbetsuppgifter?

– Egentligen inte. Jag kommer till en väl fungerande verksamhet och ser fram emot att fortsätta det goda arbetet som redan är påbörjat, säger Hannah Rydstedt och fortsätter:

– Jag kommer att ha hand om Kulturskolan i Upplands Bro, den har jag inte här i Håbo. Känns roligt att få tillbaka ansvaret för den verksamheten då jag arbetat med den tidigare i Enköping.

Även om Rydstedt ser fram emot det nya jobbet i grannkommunen, är det inte helt lätt att lämna Håbo.

– Jag har ett otroligt bra gäng här. Det känns som rätt person på rätt plats och det vi arbetat med under flera års tid nu börjar ge frukt, säger Hannah Rydstedt avslutningsvis.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Läsarna får inte nog av Staffans mordhistorier

Staffan Öberg från Bro blev författare på heltid när han gick i pension. Nu reser han land och rike runt och säljer sina böcker på marknader.lördag 26/5 15:00

Jakob laddar inför maran

Den 2 juni springer Jakob Jogfors från Kungsängen Stockholm Marathon för elfte gången. Det är något han ser fram emot – och särskilt känslan efteråt.lördag 26/5 9:00

Senaste numret

Bålstabladet