Nytt liv? Den här planen vid korsningen Högalidsgatan/Bergsundsgatan kan bli tennisplan om ett medborgarförslag vinner politikerna i stadsdelsnämndens röster. Foto: Elina Lundberg

Kulturfolk vill ha tennisbana på Södermalm

Regissörer, journalister och reklamare i Hornstull vill att grusplanen i parken vid Långholmsbron ska bli tennisbana.

  • Publicerad 14:54, 20 jun 2017

Det är planen som ligger strax intill korsningen Högalidsgatan/Bergsundsgatan som många Hornstullsbor hoppas ska göras om till en öppen tennisbana. Det började med ett medborgarförslag av regissören Lisa Aschan, som på några dagar fick stöd av drygt 130 personer som skrivit under en namninsamling för tennisbanan.

Få och dåliga planer

En av dem som engagerat sig är regissören Johan von Reybekiel. Han tycker att det är dags att staden prioriterar tennis när fotbollsspelarna fått nya fina planer på Långholmen och i Tanto och grusplanen ofta gapar tom.

Nu läggs konstgräs på Långholmen

– Det finns så få offentliga tennisplaner och de är så dåligt underhållna. I hallarna är det dyrt att spela och svårt att hitta tider. Tennis i Stockholm är en klassfråga. Det måste se kul ut att spela så att fler går och testar utan att det krävs massa pengar, säger Johan von Reybekiel.

Beslutat: Ny fotbollsplan ska byggas i Fredhällsparken

Han har spelat planen i Lilla Blecktornsparken som renoverades förra året. Trots att den planen inte är optimal, bollar far genom staketet och underlaget är inte ultimat, så är den populär.

Planen i Hornstull funkar storleksmässigt även för en tennisbana, som skulle få ett perfekt läge vid vattnet och utegymmet, enligt förslaget. Vintertid kan planen fortsatt spolas för skridskoåkning.

"Göra det kul att bo i Hornstull"

Medborgarförslaget utreds nu av Södermalms stadsdelsförvaltning innan politikerna i nämnden fattar beslut om planens framtid.

– Vi vill bara ha en bana som är okej. Vi kräver inget lyxigt. På senare år i Hornstull har det kommit flera uppskattade initiativ som bastun i Tanto. Det verkar finnas vilja från politikerna att göra det kul att bo i Hornstull. Vi ser att det uppskattas så mycket, att staden lever upp, säger Johan von Reybekiel.

Att det är en hel del regissörer, journalister och reklamare som slutit upp för en tennisbana, tror han inte i första hand är kopplat till Hornstull eller intresset för tennis.

– Vi som står bakom förslaget är i den här branschen och har det här nätverket, så många av dem vi känner och många från tennisklubben har gått med. Vi har inte gjort någon stor kampanj om tennisbanan men det går nog att hitta alla sorter som gillar att spela tennis, säger Johan von Reybekiel.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.