Tillfälligt besök. Stadsteatern lämnar Årsta till sommaren. Foto: Karin Nilsson

Kulturförvaltningen tänker inte driva frågan om Årsta teater

Kulturförvaltningen kommer inte lägga tid och pengar på att utreda Årsta teaters framtid. Det bör ske lokalt, menar kulturborgarrådet.

  • Publicerad 17:03, 24 okt 2019

Årsta teaters framtid bör utredas av stadsdelsnämnden och Årsta Folkets hus, inte av kulturförvaltningen. Det säger stadens kulturborgarråd Jonas Naddebo (C) med anledning av den skrivelse som de lokala politikerna i Enskede-Årsta-Vantör skickade förra veckan.

Där begär stadsdelsnämnden att stadens kulturförvaltning påbörjar en utredning om Årstateaterns framtid och utveckling, efter att Stadsteatern lämnat teatern till sommaren.

– Eftersom frågan är av stor vikt för den lokala identiteten är det klokt att utredningen görs av Årsta Folkets hus i samarbete med stadsdelsförvaltningen. De kan tillsammans föra en dialog kring verksamhetsutvecklingen och platsutvecklingen, säger Naddebo.

Kulturförvaltningen kan hjälpa till med kulturlotsar, alltså personer som ger råd och agerar länk mellan olika aktörer som jobbar med kultur i staden. Till exempel staden själv, olika företag, fastighetsägare och kulturarbetare. Staden kan också ge olika former av ekonomiskt bidrag, enligt Jonas Naddebo.

– Årsta Folkets hus har både kompetens och drivkraft som staden kan stötta. Men för att ge ekonomiskt stöd behöver kulturförvaltningen åtminstone en förstudie från verksamheten, säger han.

Lokala politiker kräver svar om Årsta teater

Kravet: Böter och rivning av omstridd uteservering

Nyheter Krögaren i Bagis: "Det känns helt meningslöst" I dag avgörs ödet för Chirashis svartbyggda uteservering i Bagarmossen. Omständigheterna kring krogen har lett till en utdragen schism mellan staden och restaurangägaren Sam Egag.torsdag 14/11 14:42

Nya förskolan får gräs på taket

Nyheter Plats för 72 barn En ny förskola för 72 barn ska byggas i Björkhagen. Planen är en förskola i två plan med gräs på taket.torsdag 14/11 11:44