Klassiker. Ronja Rövardotter i en annan uppsättning. Foto: Mostphotos

Kulturskolan ger pjäs om Ronja

Kulturskolans yngre musikalgrupp och Kulturskolans flöjtensemble sätter upp Ronja Rövardotter. OBS: Börjar kl 18 ( vi angav en annan tid i en tidigare version av artikeln)

  • Publicerad 07:20, 9 maj 2019

Torsdagen den 9 maj sätter Kulturskolans yngre musikalgrupp och Kulturskolans
flöjtensemble upp Ronja Rövardotter på Joar Blå.

Pjäsen bygger på Astrid Lindgrens välkända roman ”Ronja rövardotter” från 1981. Författaren utnyttjade en bortglömd men under 1800-talet synnerligen populär genre, rövarromanen, för att gestalta en modern generationskonflikt. Hennes starka känsla för naturen fick här också spelrum.

En av Astrid Lindgrens favoritböcker var ”Skogsliv vid Walden” av Henry David Thoreau, som handlar om hur Thoreau byggde sig en bostad av skogens material och försökte leva så enkelt och ensamt som möjligt, på avstånd från den materialistiska stadskultur han hade flytt.

Eftersom Astrid bodde i stan så kunde hon inte alltid vara i naturen, men hon kunde vara där i fantasin. Det var så som sagan om Ronja började, som en längtan till naturen.

Ronja Rövardotter

När? Torsdag den 9 maj, klockan 18.00 (i en tidigare version av artikeln angavs en annan tid, 18 är det rätta).

Plats: Joar Blå.

Pris: Vuxna 100 kronor, barn och unga 20 kronor. Förköp av biljetter finns på Kulturskolans expedition och på biblioteket.

Restaurang del av storsatsning

Nyheter Efter månader av hamburgartestning är Ica-bröderna Borgs senaste skapelse klar. Street Food By Borg's finns just innanför dörrarna på ICA Maxi. – Vi vill göra något som vi känner oss stolta över,...söndag 26/5 19:14

Sparkades ned vid järnvägsstationen

Nyheter En man som sparkades ned vid stationen på fredagen kunde lämna ett bra signalement på den misstänkte för dådet.söndag 26/5 18:06