HÖJD ÅLDERSGRÄNS. Väsbybor upp till 20 års ålder kommer kunna delta i kulturskolans undervisning. Foto: Jonas Carlsson/Arkiv

Kulturskolan höjer åldersgränsen

Väsbyungdomar som har fyllt 19 och gått ut gymnasiet har tidigare nekats fortsatt undervisning vid den kommunala kulturskolan. Nu blir det ändring på det. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att höja kulturskolans åldersgräns till 20 år.

  • Publicerad 07:00, 18 maj 2017

Beslutet skulle ha fattats redan vid förra nämndsammanträdet, men underlaget var inte helt tydligt så ärendet återremitterades. På den här veckans sammanträde kunde dock en oenig kultur- och fritidsnämnd slutligen klubba igenom den höjda åldersgränsen.

Det är den rödgröna majoriteten som står bakom förslaget om att ungdomar upp till och med 20 års ålder får ta del av kulturskolans undervisning i Upplands Väsby, även om de har gått ut gymnasiet. Den tidigare gränsen var 18 år.

Det handlar om bara ett fåtal elever per år vilket inte kostar så många tusenlappar extra, menar de rödgröna politikerna. Det blir ett sätt att stimulera eleverna att fortsätta inom sitt konstnärliga område.

Alliansen, som är emot åldershöjningen, tycker dock att detta är en onödig utgift för en nämnd som redan har ansträngd budget.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Jonna från Väsby svensk mästare i vård och omsorg

Nyheter I augusti tävlar hon i yrkes-VM i Ryssland Hon är bara 21 år men redan svensk mästare i vård och omsorg. I augusti åker undersköterskan Jonna Mjörnell från Väsby till Ryssland för att tävla i yrkes-VM.lördag 20/4 13:15

Viktig backkugge fortsätter i Väsby – "Ovärderligt viktig"

Sport "Känns otroligt skönt och en lättnad" Här kommer ett glädjebesked inför påskhelgen. Oliver Horrsell, Väsbys bästa back 2018/19, är klar för en fortsättning.torsdag 18/4 14:20