Flyttas. All Kulturskolans undervisning flyttas över och blir digital. Foto: Leif Oldenburg/Christoffer Röstlund Jonsson

Kulturskolan ställer in alla fysiska kurser

På grund av coronaviruset har Kulturskolan bestämt att bara hålla kurser på nätet. Från och med imorgon tisdag ställs dock all verksamhet in resten av veckan för planering av den digitala undervisningen.

  • Publicerad 15:27, 23 mar 2020

Kulturskolan i Stockholms stad tog idag måndag beslut om att endast bedriva sin kursverksamhet via digitala träffar. Från och med imorgon tisdag den 24 mars till söndag den 29 mars pausas dock all undervisning. Detta för att Kulturskolan måste planera för hur den digitala undervisningen ska gå till.

– Man håller på att titta på hur det ska gå till, det finns inga detaljer än utan vi har den här veckan på oss att planera, säger Carolina Ekéus, presskontakt på kulturförvaltningen.

Idag måndag hålls undervisningen som vanligt i Kulturskolans lokaler.

– Vi ser att allt färre elever kommer till våra fysiska lokaler eftersom allmänheten uppmanas till mindre sociala kontakter för att minska smittspridningen, säger Jelena Veljkovic, chef för Kulturskolan Stockholm, i ett pressmeddelande.

Gäller tills vidare

Från och med måndagen den 30 mars kommer alltså de som vill lära sig teater, gitarr eller serieteckning att få göra det via datorn. Hur länge det kommer att dröja innan eleverna kan gå tillbaka till ordinarie undervisning återstår att se.

– Det beror helt på hur samhället ser ut sen, vi får se vad som händer, säger Carolina Ekéus.

De som har betalat för en kurs kommer att få ett informationsmejl om hur deras undervisning kommer att gå till.

Kan man få pengarna tillbaka om man vill?

– Det får vi titta på i efterhand hur vi ska lösa det, säger Carolina Ekéus.

El Sistema Stockholm, vars verksamhet genomförs i grundskolan på skoltid, fortsätter sin verksamhet både i grundskola och i kulturskolans egna lokaler. Även Kulturköp, som också är ett samarbete som genomförs på skolorna, fortsätter så länge grundskolorna hålls öppet.