Reningshuset ritades av Hjalmar Westlund och stod klart 1905. Foto: Karin Nilsson

Kulturskolans flyttplan står helt stilla

"Grattis, ungar!" Så skrev StockholmDirekt 2015 om planerna för en ny kulturskola i Norra Djurgårdsstaden. 2,5 år har gått sedan dess – och ingenting har hänt.

  • Publicerad 17:00, 6 feb 2018

Det var i november 2015 som det öppnades upp för att göra delar av den gamla tegelbyggnaden Reningshuset från 1905, intill Gasklockorna i Hjorthagen, till kulturskola. Sedan dess har det varit tyst.

– Vad jag förstått har man fastnat i hyresdiskussioner mellan kulturförvaltningen centralt och fastighetsägarna. Vi får jobba på i vår lokal på Skeppargatan så länge, säger Marie Feldtmann, enhetschef för Stockholms kulturskola.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På stadens hemsida för Reningshuset listas bibliotek, kafé och kontor som exempel på framtida verksamheter i byggnaden, men ingen kulturskola. Kulturförvaltningen har dock inte gett upp.

– Det ligger lugnt till just nu, men visst försöker vi hitta nya lokaler i Norra Djurgårdsstaden. Jag vet att dagens lokaler inte är tipp topp och vi vill in i nya. Men då måste vi hitta någonting som är rimligt, säger kulturförvaltningens lokalstrateg Per-Olov Törnqvist.

CA Fastigheter är bolaget som äger Reningshuset och flera andra byggnader i Gasverken. De bekräftar att de fortfarande vill ha in Kulturskolan i området.

– Det har pågått samtal mellan oss. Men det behöver inte vara just i den aktuella byggnaden. Det finns ju flera intressanta hus i området som också vunnit laga kraft, där vi jagar hyresgäster och vi har även erbjudit förvaltningen flera läsningar, säger Pernilla Claesson, regionchef på CA Fastigheter.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Från skolans sida upplever man en frustration över läget. Och man känner inte till att någon annan lokal än Reningshuset varit eller är aktuell.

– Gissa om vi skulle vilja vara i mål? Vi vill självklart ha bra och stora lokaler, säger Marie Feldtmann.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är stans hetaste studentkvarter

Nyheter ✓Bästa raggningsstället ✓Billigast käk ✓Sluga försäljningstricket Studentpalatset. Handels. Stadsbibblan. Är området runt Observatorielunden stans studenttätaste? Var raggar man, vad äter man, var laddar man datorn? Vi drog till kvarteret för att få studenternas...tisdag 22/5 20:00

Handlare sågar nya gågatan i SoFo

Nyheter Både butiker och grannar är kritiska till stojiga ölstråket En vecka efter att Skånegatan blivit gågata är kritiken hård från såväl handlare som boende i området. Och bilisterna, tja, de tycks inte bry sig alls.tisdag 22/5 19:45