Nu kan ettagluttarnas föräldrar spara 3 000 under ett läsår, tack vare statsbidrag. Foto: Mostphotos

Kulturverkstad i Vallentuna blir gratis: "Når nya elever"

Hittills har Kulturverkstad kostat en hel del pengar – men nu blir den gratis. – Genom de här nya satsningarna vill vi sänka trösklarna till Kulturskolan och göra verksamheten tillgänglig för fler, säger Jerker Axelsson, kulturskolechef.

  • Publicerad 12:00, 29 aug 2017

Tusentals kronor. Så mycket sparar familjer som har sina första- eller andraklassare i Kulturverkstad, som ordnas av Kulturskolan. Det är 450 000 kronor från Statens kulturråd som möjliggjort den nya avgiften.

Det blir också en helt ny satsning, Kulturskolan on tour, där några av Kulturskolans lärare åker runt till grundskolor i kommunen och besöker elever i årskurs 4-6 på deras fritidstid. Även den verksamheten är kostnadsfri.

– Vi är väldigt glada över att genom de här medlen kunna utveckla vår verksamhet. Förhoppningsvis kan vi genom det nå nya elever som tidigare inte hittat till Kulturskolan. Kulturskolan ger barn och unga en fantastisk möjlighet till fördjupat lärande inom estetiska ämnen. Genom de här nya satsningarna vill vi sänka trösklarna till Kulturskolan och göra verksamheten tillgänglig för fler, säger Jerker Axelsson, kulturskolechef.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03