Fel dos. Apoteket i Danderyd lämnade ut för starka tabletter. Foto: David Wood

Kund fick fyra gånger för stark narkotikamedicin

  • Publicerad 15:04, 26 nov 2018

En kund kom till ett apotek i Danderyd med två recept på tabletter med oxikodon, ett narkotikaklassat läkemedel. Styrkan var 5 milligram. Men farmaceuten fick med sig både ett paket med den styrkan och ett paket med 20-milligramstabletter.

Kunden använde de starkare tabletterna under ett dygn innan hen upptäckte felet. Under det dygnet mådde kunden illa, fick huvudvärk och kände sig mycket trött, men hen har inte fått bestående men.

Ärendet anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som konstaterade att vårdgivaren vidtagit åtgärder för att något liknande inte ska kunna hända i framtiden. IVO skriver i sitt beslut att åtgärderna är ”rimliga och adekvata”.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Pepparkakshus ska lyfta Vallentunafond

Nyheter Vill uppmärksamma odiagnostiserade sjukdomar Har du bakat ett ståtligt, roligt eller udda pepparkakshus? I så fall kan det bidra till större kunskap om diagnostiserade sjukdomar.tisdag 18/12 16:56

Täbys simhopp sätter siktet på en SM-medalj

Nyheter ”Täby sim har väldigt många kvinnliga stjärnor” Hon har haft Täby simhall som ett andra hem sedan barnsben. Nu blickar Täbytjejen Cornelia Jerresand, 18, mot målet att kamma hem en SM-medalj.tisdag 18/12 13:13