Fel dos. Apoteket i Danderyd lämnade ut för starka tabletter. Foto: David Wood

Kund fick fyra gånger för stark narkotikamedicin

  • Publicerad 15:04, 26 nov 2018

En kund kom till ett apotek i Danderyd med två recept på tabletter med oxikodon, ett narkotikaklassat läkemedel. Styrkan var 5 milligram. Men farmaceuten fick med sig både ett paket med den styrkan och ett paket med 20-milligramstabletter.

Kunden använde de starkare tabletterna under ett dygn innan hen upptäckte felet. Under det dygnet mådde kunden illa, fick huvudvärk och kände sig mycket trött, men hen har inte fått bestående men.

Ärendet anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som konstaterade att vårdgivaren vidtagit åtgärder för att något liknande inte ska kunna hända i framtiden. IVO skriver i sitt beslut att åtgärderna är ”rimliga och adekvata”.

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt