Kunderna har inte alls strömmat till

Lokalbytet skulle bli tillfälligt för skomakaren i Hallonbergens centrum. Nu vet han inte hur länge han blir kvar i den mindre lokalen på entréplan.  – Jag vet inte vad jag ska göra. Det finns ingen respekt, säger Yousif Raad.

  • Publicerad 11:37, 7 jan 2017

Många går runt och
hittar inte platsen. Den ligger i hörnet och skyms av kafeterian

Tidsplanen för det eventuella kommande ägarbytet i Hallonbergens centrum har tidigarelagts med tolv månader, uppger Förvaltaren på sin hemsida. En ny ägare kan ges tillträde under hösten 2017.

Skomakaren Yousif Raad är upprörd. På grund av ombyggnationen av fritidsgården på övervåningen har Hallonbergens sko och kem blivit tvungen att byta lokal. I maj skulle han ha fått flytta till en likvärdig lokal intill tunnelbaneuppgången, berättar han. Men Förvaltaren har skjutit upp flytten, först till november och därefter till sommaren 2017.

Under tiden har han en reservlokal, intill fiket på nedervåningen, som han nu har haft sin verksamhet i sedan november. Lokalen är mindre än den tidigare och saknar tillräcklig ventilation för verksamheten med kemikalier, enligt honom. Toalett och förråd finns längs en korridor bakom lokalen.

– Den här platsen är inte bra för mig. Ibland har jag svårt att andas, säger Yousif Raad.

Nu har ombyggnations-
planerna i centrumet stoppats förutom fritidsgården, som väntas bli klar i januari. Yousif Raad får stanna kvar i reservlokalen och vet inte alls vad som händer. Någon ny centrumägare finns ännu inte att fråga.

– Jag vet inte vad jag ska göra. Det finns ingen respekt, säger Yousif Raad.

Ett investeringsbeslut hade krävts för att verksamheten skulle ha fått flytta till den tänkta lokalen intill tunnelbaneentrén. Men något sådant kan inte längre fattas, enligt Anders Sundqvist som är kommunikationschef hos Förvaltaren.

Han beklagar att detta drabbar företaget. Men i väntan på den kommande försäljningsprocessen kommer inga lokalförändringar att göras i centrum.

”På den goda sidan finns nog att skomakaren fått fler kunder – och att han i dagsläget har en gynnsam hyresnivå”, skriver Anders Sundqvist.

Men det stämmer inte alls att kunderna strömmat till, enligt Yousif Raad.

– Många går runt och hittar inte platsen. Den ligger i hörnet och skyms av kafeterian, säger han.

MER Planerna

”Tidsplanen har tidigarelagts med 12 månader och tanken är nu att en eventuell ny ägare ska ta över redan under hösten.”

”I väntan på att de nya idéerna ska konkretiseras till tydliga planer avbryts de redan planerade byggarbetena,
med undantag av den nya fritidsgården som kommer stå klar under januari.”

Källa: Förvaltaren

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Tre greps misstänkta för mord

Nyheter Tre personer misstänks för mordet på en man i Rissne i januari. En av dem häktades i fredags och misstänks även för ett mordförsök vid samma tillfälle.måndag 28/5 11:30

V vill se gratis mensskydd

Nyheter Mensskydd ska erbjudas gratis på stadens skolor och ungdomsmottagning. Detta motionerar Vänsterpartiet om i flera kommuner, däribland Sundbyberg.måndag 28/5 9:46