Foto: Sebastian Genas

Kungen drömgäst i Filips podd

Filip Axnér är Enköpingssonen som pausat civil– ingenjörsstudierna för att följa sina drömmar. Nu är han aktuell med en helt ny podcast om socialt entreprenörskap, där han hoppas inspirera andra. – Jag har fått väldigt mycket kärlek, säger Filip Axnér.

  • Publicerad 18:57, 17 jan 2018

Filip Axnér, har tagit studieledigt från universitetet i Linköping, där han läser till civilingenjör, för att följa sina drömmar.

Nu har han flyttat hem till föräldrahemmet i Enköping, och jobbar som lärare på Kunskapsskolan. Vid sidan om jobbet gör han podcasten ”Konsten att förändra”. Podden hade premiär den 7 januari, och reaktionerna har varit många.

– Det har varit så kul. Jag har fått en del konstruktiv kritik som jag kommer att jobba vidare med. Men jag har också fått väldigt mycket kärlek. Många glada hejarop över att jag har startat podden, säger Filip Axnér.

I podcasten bjuder Filip in unga ideella ledare och sociala entreprenörer till ett samtal där de pratar om värderingar och gästens engagemang. I det första avsnittet möter han Aliya Sabir, som 16-åring grundade organisationen Ung Integration, där ungdomar som flytt till Sverige möter svenska ungdomar och gör roliga aktiviteter tillsammans.

– Det finns mängder av poddar om hur man startar ett företag eller blir entreprenör. Men att gå från ingenting till att bli entreprenör är ett stort steg. Därför hoppas jag kunna inspirera människor att i alla fall ta ett första steg mot sina drömmar, säger Filip.

Har du någon drömgäst?

– Alltså, kungen har ju donerat mycket pengar via sin stiftelse. Men jag vet inte om han är så pigg på att vara med i en podd. Jag har aldrig hört honom i en podd i alla fall. Men min absoluta drömgäst är nog Niklas Adalberth, en av grundarna av Klarna, som nu startat Norrsken foundation. Det hade varit häftigt, säger Filip.

Filip Axnér.

Namn: Filip Axnér

Ålder: 24

Bor: Enköping

Gör: Studieledig från civilingenjörsutbildning på Linköpings universitet.

Aktuell med: Podcasten ”Konsten att förändra”.

”Konsten att förändra”

Vad: Podcast.

Om: Socialt entreprenörskap.

Var: Finns där poddar finns

Hur: Utgivningstakten är ett podcastavsnitt i veckan.

Första gäst: Filip Aliya Sabir, som 16 år gammal grundade organisationen Ung Integration

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bresserestaurangen – klart för start i juni

Nyheter Många har funderat på vad det ska bli av Bresse Krog. Nu finns det svar – Nordic Camping, som driver själva campingen, tar över krogen och startar nu en bistro/café.måndag 21/5 16:08

Utvisad var tillbaka - greps

Nyheter Det blev en lugn helg i Enköping. Polisen hade bara två större händelser att hantera.måndag 21/5 11:07