Jubileum. Kungsängens IF har funnits sedan 1929 och är nu större än någonsin. Foto: Kungsängens IF

Kungsängens IF har funnits i 90 år

Kungsängens IF fyller 90 år. Det ska firas den 24 augusti på Kungsängens IP med en mixturnering, besök av Thomas Ravelli, godisregn och en match med herrarnas A-lag.

  • Publicerad 09:00, 16 aug 2019

När Kungsängens IF bildades 1929 fanns det mest bara några bondgårdar och en järnvägsstation i byn. Barnen som växte upp hade två skolor att välja mellan, Ryssgravens skola och Kyrkskolan.

Idrottsföreningen startade sin verksamhet på en liten äng i anslutning till badet vid Näckudden, nära Gröna Udden. Lundborgsviken, numera Svartviken, blev en utmärkt bandyplan vintertid – ända in på 60-talet.

Bara kyrkan är äldre

I år fyller idrottsföreningen 90 år.

– Jag brukar säga att det bara är kyrkan som är äldre. Föreningen har överlevt alla dessa år och har aldrig varit så stor som den är nu, säger ordförande Per-Olov Nilsson.

Han själv började som fotbollsspelare i föreningen år 1958, och för 25 år sedan blev han medlem i styrelsen.

90-årsdagen ska såklart firas. Klockan 11.00 den 24 augusti inleds jubileumsdagen med en mixturnering. Små, mellanstora och stora flickor och pojkar blandas i olika lag.

Senare på dagen kommer fotbollsmålvakten Thomas Ravelli på besök.

– Med honom ska vi göra olika aktiviteter, som straffsparkläggningar till exempel, säger Per-Olov Nilsson.

Alla bjuds på kaffe och kaka

På eftermiddagen blir det godisregn. Dessutom bjuds alla som kommer ner till IP den dagen på kaffe och kaka, även de som inte är medlemmar i föreningen.

Dagen avslutas med en fotbollsmatch mellan Kungsängens A-lag och Enköpings FK.

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt