Satsar. Planen är en snabb återhämtning och att komma tillbaka till divison 1. Foto: Peter Larsson

Kungsängens SK:s herrlag är ute ur division 1

I helgen petades Kungsängens SK:s handbollsherrar ut ur division 1. – Det hade vi absolut inte räknat med, säger tränare Rickard Bäcklin.

  • Publicerad 16:00, 20 apr 2019

Enköpings HK gick in med ett hårt motstånd i både kvalmatch ett och två. Båda matcherna slutade i förlust till KSK:s herrar, och det kostade dem deras plats i division 1. Nu flyttas de ner till division 2.

– Det är surt. Men det är också tjusningen med idrott, att det går upp och ner. Enköping var ett förvånandsvärt smart lag. De visade att de ville upp i division 1, och vi var obekanta med kval i negativ riktning. Det blev kniven mot strupen och spelarna var spända och nervösa. Verkligheten kom ikapp, säger Rickard Bäcklin.

Hamnade under direkt

Rickard Bäcklin berättar att inledningen av den senaste säsongen började knackigt, vilket ledde till att KSK låg lite efter direkt när serien började. Dessutom var serien väldigt jämn i år, så trots att KSK vann flera matcher på våren lyckades de inte ta igen vad de tappat.

I slutet på denna vecka kommer spelarrådet att stämma av hur truppen mår och vad de tycker och tänker, sedan skapas en handlingsplan utefter det ihop med ledningen.

– Vi kommer att knyta ihop det som är en befintlig trupp och gå mot en snabb återhämtning. Vi ska tillbaka till division 1, säger Rickard Bäcklin.

Det har varit en lång säsong för Kungsängsherrarna i och med kvalet så de kommer att få någon vecka ledigt, sedan är tanken att köra i gång igen och träna under maj och juni.

Ska ordna upp det här

Juli är lika med semester ifrån gemensam träning, och sedan startar nästa säsong i början på augusti.

– Vi kommer nog att kunna gå ner lite i intensitet mot om vi hade varit kvar i division 1, men vi kommer att köra i gång hårt för att ordna upp det här. Det finns indikationer från gruppen och ledningen att det är det som gäller. Särskilt som damerna har gjort ett sådant fint år.

Det finns dessutom ett gäng skickliga ungdomar som snart klättrar upp i laget, och då gäller det att laget är på rätt nivå för dem.

Tröjlös misshandlad på gym

En person har anmält att han blivit misshandlad på ett gym.fredag 16/8 9:30

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt