Beata Sunrell-Selenius är glad att vårsäsongen kommer igång på Kungsgatan. Foto: Daniel Sjöberg

Kungsgatan öppnar för våren

Våren är på väg. Den har redan nått Kungsgatan. Idag stängs den av för biltrafik och uteserveringarna öppnar.

  • Publicerad 13:34, 3 apr 2017

Himlen är grå på måndagsmorgonen och kylan kryper skoningslöst innanför rocken. Om det är den första vårdagen kan således diskuteras, men det är definitivt den första vardagen i april. Därmed vaknar Kungsgatans uteliv. 

– Det är roligt att de äntligen har sopat här, att något är på gång och att vädret förhoppningsvis snart klarnar upp, säger Beata Sunrell-Selenius , ägare av Café Magnifik som var först ut, bokstavligt talat.

– Vi bygger redan. Vi är inte så beroende av att de kommer med staket och så vidare eftersom vår trottoar är lika stor som vår uteservering. För oss skulle det fungera även om bilarna körde här, men det är ju mycket trevligare att de inte gör det.

Ett och annat leveransfordon kör fortfarande längs vägen.

– Men i dag kommer det ändå att bli kaos. Om du står här ett tag så kommer du att se det, folk kommer vilja köra. Det är ingen som vet att det är avstängt. Det är inte skrivet någonstans. Folk som kommer utifrån förstår inte det, säger Beata Sunrell-Selenius.

Att hon har en poäng tydliggörs av besökaren Zilla Hirsch som missat det lokala vårbeskedet.

– Jaha, har de stängt av? Ja, som du förstår så kommer jag inte från stan, säger hon.
Beata Sunrell-Selenius ser fram emot säsongen.

– Äntligen. Det är inte lika roligt i den här branschen i januari och februari. Den växer när ljuset kommer. 

Och våren då, när kommer den?
– Det är ju nästan vår. Om man är förhoppningsfull., säger Zilla Hirsch
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här tas första spadtaget på familjebadet

Nyheter På måndagen drog byggandet av det nya familjebadet på Korsängsfältet officiellt igång. Badet ska öppna dörrarna för allmänheten vintern 2020/2021.måndag 18/6 11:33