BASKETLOV. Kungsholmen basket håller i gratisträningar i sommar. Foto: Andreas Enbuske

Kungsholmen basket öppnar upp för alla med gratisträningar

Veckor av gratis basketträning – för alla. Kungsholmen basket hoppas kunna aktivera under sommaren. I år med rekordstort utbud.

  • Publicerad 10:56, 30 jun 2020

För sjunde sommaren i rad erbjuder Kungsholmen basket mängder av träningstillfällen för barn och unga – medlemmar som nybörjare. I år dessutom med fler tillfällen än någonsin. Sommarsatsningen har redan börjat och totalt är det sex veckor med öppna träningar, till och med vecka 33 (semesterstängt under vecka 27). Träningarna hålls såväl ute som inne på olika platser.

– Det är öppet för alla, sedan kommer kanske 90 procent vara våra egna medlemmar. Men alla är välkomna och det menar vi genuint. Det är alltid några per sommar som dyker upp och provar på, säger Oskar Kostalainen, verksamhetsansvarig i klubben.

– Man bara dyker upp, sedan är det alltid bra om man ger oss en heads up om man är helt ny så vi kan ta emot på ett bra sätt. Och det är helt kostnadsfritt.

Klubbens chefstränare Victor Holmberg kommer att vara på plats för att leda träningarna.

– Utan att ta i så är det en av Norra Europas skickligaste baskettränare, det är den bästa vi har som vi slänger fram, säger Oskar Kotsalainen

Att erbjuda gratis aktiviteter under sommaren, framförallt för barn och unga, är viktigt för klubben enligt honom.

– Vi har gjort det sedan vi bildades för vi gillar både att erbjuda verksamhet och att det ska finnas en klokhet kring avgifter. Det kan bli stora pengar på ett år för en familj och det vill vi bromsa lite, därför är vi rätt noga med att lovverksamhet i typfallet aldrig kostar. Sen just den här sommaren utgår vi ifrån att corona gör att fler är hemma än vanligt.

För fullständigt schema gå in på https://idrottonline.se/KungsholmenBasketbollklubb-Basket/ eller maila info@kungsholmenbasket.se