MARKNAD. Kitchen and Table kör "Farmers market" Foto: Pressbild

Kungsholmen får bondemarknad i fyra dagar

Grönsaksmarknad utanför dörren, tips om hållbar mat och dryck och specialmeny. Det bjuder Kitchen and Table på Kungsholmen på i nästa vecka.

  • Publicerad 18:00, 13 sep 2018

Redan i början av sommaren höll krogen en liknande bondens marknad, eller "Farmers market" som de kallar det, men då bara en dag. Nu utökar man till fyra dagar, onsdag 26 september-lördag 29 september mellan klockan 15-19 och slår ett slag för hållbarhet. Platsen är utanför restaurangens entré.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Fokuset är även nu på "andra klassens grönsaker – de med lite mindre perfekt yta men ett riktigt gott inre"

Prata hållbar mat

På menyn? Man kommer bland annat kunna handla höstens primörer direkt från leverantören som dukar upp i korsningen Scheelgatan/Kungsholmsgatan och köpa juicer gjorde på räddad frukt som annars skulle ha slängts.

Dessutom väntar en specialkomponerad 5-rättersmeny inne på Kitchen and Table som avslutning på lördagen, samtidigt som man kan prata hållbar mat och dryck med en av deras leverantörer.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Efter ett så fantastiskt lyckat genomförande i juni med superfin positiv feedback från våra besökare kändes en till omgång given. Nu gör vi det i en ny tappning i flera dagar med fokus på höstens härliga primörer och andra klassens råvaror, säger Anna Hales, Food & Beverage Manager, Clarion Hotel Amaranten i ett pressmeddelande.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Ingen gripen efter skjutning på Fridhemsplan

Nyheter Polisen: "Har hållit ett stort antal förhör" En gärningsperson avlossade skott i närheten av Fridhemsplan förra veckan. Polisen har hållit ett stort antal förhör och en förundersökning pågår. Ingen person är frihetsberövad i ärendet.onsdag 21/11 12:40

P-böterna ska höjas för bilister i Stockholm

Nyheter ✓Ska öka intäkterna till staden ✓S kritiskt P-böterna ska höjas igen – redan nästa år. Det grönblå styret hoppas dra in 85 miljoner extra till stadskassan.onsdag 21/11 11:58