MARKNAD. Kitchen and Table kör "Farmers market" Foto: Pressbild

Kungsholmen får bondemarknad i fyra dagar

Grönsaksmarknad utanför dörren, tips om hållbar mat och dryck och specialmeny. Det bjuder Kitchen and Table på Kungsholmen på i nästa vecka.

  • Publicerad 18:00, 13 sep 2018

Redan i början av sommaren höll krogen en liknande bondens marknad, eller "Farmers market" som de kallar det, men då bara en dag. Nu utökar man till fyra dagar, onsdag 26 september-lördag 29 september mellan klockan 15-19 och slår ett slag för hållbarhet. Platsen är utanför restaurangens entré.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Fokuset är även nu på "andra klassens grönsaker – de med lite mindre perfekt yta men ett riktigt gott inre"

Prata hållbar mat

På menyn? Man kommer bland annat kunna handla höstens primörer direkt från leverantören som dukar upp i korsningen Scheelgatan/Kungsholmsgatan och köpa juicer gjorde på räddad frukt som annars skulle ha slängts.

Dessutom väntar en specialkomponerad 5-rättersmeny inne på Kitchen and Table som avslutning på lördagen, samtidigt som man kan prata hållbar mat och dryck med en av deras leverantörer.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Efter ett så fantastiskt lyckat genomförande i juni med superfin positiv feedback från våra besökare kändes en till omgång given. Nu gör vi det i en ny tappning i flera dagar med fokus på höstens härliga primörer och andra klassens råvaror, säger Anna Hales, Food & Beverage Manager, Clarion Hotel Amaranten i ett pressmeddelande.