Malin Nordström har tillverkat en Kungsholmen-ring. Foto: Malin Nordström/ Eva Hadmark Persson

Kungsholmen får egen ring

Först en hoodie, sen en bricka och nu en silver-ring. För den lokalpatriotiske Kungsholmsbon finns snart en hel kollektion med Kungsholms-prylar.

  • Publicerad 08:30, 10 sep 2017

För ett och ett halvt år sedan gjorde copywritern och silversmeden Malin Nordström succé med den lokalpatriotiska Kungsholmströjan och i höstas lanserade designern Maria Holmer Dahlgren en Kungsholmen-bricka som säljs i deras gemensamma showroom på Hantverkargatan 18 tillsammans med tröjorna.

Kända designern hyllar Kungsholmen med ny bricka

Nu har Malin Nordström tillverkat ytterligare en Kungsholmsattiralj. Denna gång en silverring med texten "Kungsholmen" kort och gott.

– Jag har tänkt på det länge, flera har frågat efter något med Kungsholmen-tema annat än kläder, säger Malin Nordström, som tidigare har tillverkat en Stockholmsring.

Kungsholmen har blivit tröjmärke

Världspremiär gör Kungsholmen-ringarna på Kungsholmstorgs dag den 15 september där många lokala företagare medverkar. Det blir även loppis, tapaslunch, seglartävling och mycket mer. Butiken kommer också att ha en tävling där man får nominera en person som man tycker förtjänar ett helt Kungsholmen-kit bestående av en hoodie, en bricka och den nya ringen. 

Stans mest lokalpatriotiska ring? Foto: Malin Nordström

– Jag sitter och slipar för fullt så att fingrarna blöder. Och då menar jag blöder, det är inte bara ett uttryck, säger Malin Nordström.

Vad är det som är så speciellt med Kungsholmen?

– För mig var det kärlek vid första ögonkastet. Jag flyttade hit för 16 år sedan när min dotter föddes eftersom man skulle flytta "från stan" när man får barn. Mycket har ju tillkommit sedan dess, i form av affärer och restauranger, men jag tycker ändå att Kungsholmen har behållit sitt lugn, säger Malin Nordström och fortsätter:

– Det finns liksom ingen norm på Kungsholmen. Det är lite generaliserande men åker man till Söder känner man sig snobbig och åker man till Östermalm känner man sig bonnig.På Kungsholmen finns alla sorter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så blir midsommarvädret i Stockholm

Nyheter SMHI: "Lite lurigt" Fram med regnjacka och paraply. Midsommarvädret i Stockholm blir minst sagt klassiskt – även i år. Lagom till fredag drar regn och kyla in över länet enligt SMHI:s prognos.tisdag 19/6 20:00

MP sågar byggstoppet i landstingsparken

Nyheter "Hade gärna sett förslag på hyresrätter" Moderaternas besked om att slopa byggplanerna på bostäder i delar av landstingsparken på Kungsholmen får kritik från Miljöpartiet. Gruppledaren Tomas Eriksson oroas även över landstingets ekonomi...tisdag 19/6 16:36