ÖPPNAR UPP. Per och Ann Svenske på förlaget Författares bokmaskin håller en öppen scen i poesi i samband med ett antologi-släpp. En tradition sedan 1993. Foto: Per Brandt

Kungsholmen får två öppna scener för poesi

Diktälskare och poeter, lystring! Nästa helg ploppar inte mindre än två tillfälliga öppna scener för skalder upp på Kungsholmen.

  • Publicerad 18:27, 31 okt 2018

Platser för poesi strösslas det kanske inte med på vare sig Kungsholmen eller Stockholm i övrigt. Men nu erbjuds två scener just för poesi på samma gång. Öppna scener där lyriker som vill framföra sina verk publikt kan anmäla sig.

Det första sker på lördag 10 november på S:t Eriksgatan 10. Det är förlaget Författares Bokmaskins årliga event, med anor sedan 1993, som ligger bakom. Eventet är för att fira en antologi av dikter som poeter har fått skicka in, där de också kommer läsa dessa på scenen. Men även andra lyriker är välkomna upp på scenen om man vill testa att framföra sina verk offentligt.

– Det är en releasefest där alla får ett gratisexemplar av boken, sedan kan man köpa fler om man vill. Förut gjorde vi allt på en dag, med inlämning, tryckning och så hämtade man sitt ex och läste dikten på kvällen. I år har vi samlat in dikterna i förväg, säger Ann Svenske på förlaget.

Dagen efter, söndagen den 11 november, är det dags igen – och bara ett stenkast bort. Då arrangerar två av de medverkande poeterna i nämnda antologi, Titti Spaltro och Lars Larsen, en ny öppen poesiscen på Kungsholmens Bibliotek mellan klockan 13-15.30. Intresserade ska anmäla sig en halvtimme innan eventets start.

Att det blir två öppna poesiscener är kul, tycker Ann Svenske. Det behövs fler liknande platser.

– Absolut, jag tycker inte att det finns så många platser för det i stan. Våra event har varit väldigt populära och uppskattade hela vägen. Det ringer folk i augusti och undrar om det blir något i år, säger hon.

SCENEN. Nere i källaren får man framföra sina dikter. Där sätts även alla dikter i antologin upp på ett diktplank. Foto: Per Brandt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30

TV-spel på krogen allt mer poppis

Nyheter ✓"Nördiga" barer lockar blandad publik ✓Lista: Här kan du gamea med en öl i handen 3 500 spel. Det finns att välja mellan på Alex Alucards bar. En bar som är helt dedikerad till tv-spel.fredag 16/11 16:33