SITTPLATS. Kungsholms strand kan få sittbrygga och kajakbrygga. Foto: Mostphotos

Kungsholmen kan få fler "kärleksbänkar"

En ny brygga med sittplatser – som ersättning för en tidigare "kärleksbrygga". Och en ny kajakbrygga. Det kan bli verklighet längs Kungsholms strand.

  • Publicerad 11:03, 24 okt 2018

Kungsholms strand kan få både en två nya bryggor efter flera medborgarförslag i ärendet. Kungsholmsborna påpekar att det finns flera liknande bryggor både i Hornsberg och längs Norr Mälarstrand, men få längs Kungsholms strand.

Förvaltningen konstaterar att den brygga med sittplatser som finns idag, i höjd med Kungsholms strand 185 är välbesökt och ”är positiv till åtgärder som främjar uteliv och som ökar tillgängligheten i stadens parkmiljöer.”

Förslaget: Bygg en hångelbrygga på Kungsholmen

De har även sedan tidigare gett tummen upp till ett förslag om att bygga upp den gamla "svärmeri-bryggan" nedanför huset vid Mariedal vid Karlbergskanalen. Men det har visat sig för svårt på grund av markförhållandena på platsen, och man ska nu utreda om det istället går att bygga en ny.

Stadsdelen förförd av idén på ny hångelbrygga – men har inte råd i år

Dessutom ska förvaltningen kolla om det finns möjlighet att bygga en kajakbrygga i anslutning till en befintlig brygga vid Kungsholms strand 185.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får SL:s biljettkontrollanter kroppskameror

Nyheter På fredag inleds ett första försök Nu utrustas även SL:s biljettkontrollanter med kroppsburna kameror. Syftet är, enligt SL, att minska hot och våldssituationer – men även ha tydliga bevis vid överklaganden.måndag 19/11 20:10

De springer runt Mariatorget – i ett dygn

Nyheter Galna satsningen på Södermalm för välgörenhet Under 24 timmar kommer ett gäng stockholmare springa runt Mariatorget. För Musikhjälpen såklart.måndag 19/11 16:40