Den nya krögaren Basel Abdelki laddar för att öppna uteserveringen i veckan. Foto: Anna Sjögren

Kungsholmskrog tar över klassiskt Tumbahak

Lagom till uteserveringssäsongen slår en libanesisk Kungsholmskrog upp i Lokals tidigare lokaler. Spelautomaterna är borta och mjukisbyxförbud råder.

  • Publicerad 14:28, 3 apr 2018

Många Tumbabor har gått förbi de tomma lokalerna där Lokal i Tumba höll till fram till för ett år sedan och undrat vad som ska bli av dem. Och nu, nästan exakt ett år efter att krogen fick serveringstillståndet indraget och tvingades bomma igen öppnar nu en ny krog i det soligaste hörnet av Tumba torg.

– Folk behöver bra restauranger i förorten. När jag kollade runt i området såg jag att det inte fanns ett så stort utbud och tänkte "varför inte öppna här?", säger Basel Abdelki, restaurangägare.

Tumbakrog förbjuds att servera alkohol

Han driver redan restaurang Café Corniche inne på Kungsholmen. Här i Tumba blir det i princip samma koncept. På dagarna serveras en libanesisk-svensk buffé, på eftermiddagarna after work och på kvällarna a la carte med libanesisk grill och meze.

Vill få bort ryktet

Enligt honom blir den nya krogen något helt annat än de som tidigare funnits i lokalerna, som tidigare omgärdats av fylla, bråk och stök. Spelautomaterna är borta och på restaurangen kommer det råda förbud mot mjukisklädsel.

– Man ska vara ordentligt klädd, så är det inne i stan också, säger Basel Abdelki, som renoverat lokalerna sedan december.

Istället för happy hour bjuds det på after work-meny.

– Vi vill bli av med det gamla ryktet. Det ska inte bli något fyllehäng eller fritidsgård. Hit kommer man för att äta god mat och dricka gott och vi kommer försöka ta in trubadurer och ha dansuppträdanden, säger Basel Abdelki.

Börjar med after work

Restaurangen har smygöppnat med lunch sedan några veckor tillbaka. I veckan ska man troligtvis öppna för after work och middag. Serveringstillståndet är beviljat.

– Vi ska bara byta ut dörrarna till uteserveringen så är det klart, säger Basel Abdelki.

Botkyrkas uteliv bland de torraste i länet

KRÖNIKA: Alla vet att restaurangen heter TB's

"Det ska inte bli något fyllehäng eller fritidsgård. Hit kommer man för att äta god mat och dricka gott och vi kommer försöka ta in trubadurer och ha dansuppträdanden", säger Basel Abdelki. Foto: Anna Sjögren

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.