VÄRDEBEVIS. Kungsö företagarförening, med ordföranden Malin Nordström, tar till ett nytt knep för att locka kunder i coronakrisen. Foto: Patrik Berg/Christoffer Röstlund Jonsson

Kungsholmssedlar ska lyfta lokala näringslivet i krisen

Småföretagarna går på knäna i coronakrisen. Nu försöker Kungsö företagarförening lyfta det lokala närlingslivet genom egna ”Kungsholmssedlar” som ger rabatt hos utvalda aktörer.

  • Publicerad 08:16, 23 apr 2020

Coronakrisen slår hårt mot företagarna, där bland annat klassiska Georg Sörman gått i konkurs. I området kring Kungsholmstorg har företagarföreningen Kungsös medlemmar tidigare gjort olika försök för att mildra de ekonomiska konsekvenserna – nu görs ett nytt: egentryckta ”Kungsholmssedlar”.

Klassiska butiken Georg Sörman i konkurs

Varje sedel ger 100 kronor rabatt om man köper för minst 200 kronor hos någon av aktörerna som är med i kampanjen. Totalt ska det delas ut Kungsholmssedlar till ett värde av 20 000 kronor. Under nästa vecka kommer företagarföreningen stå på olika platser vid flera tillfällen för att dela ut sedlarna.

Företagarnas försök för att överleva i coronakrisen

– Vi kommer dela ut till förbipasserade, på så vis får vi en bredd av både unga och äldre och det blir inga köer där folk står för att få tag på sedlarna. Det blir en överraskning, säger Malin Nordström, ordförande i Kungsö företagarförening.

I området har flera verksamheter åtminstone tillfälligt stängt berättar hon och det här är ett sätt att försöka lyfta det lokala näringslivet i krisen.

– Dels så gör vi det för att ge något, som ett tack, till våra lokala stammisar och dels för att locka folk till butikerna.

Sedlarna kommer vara giltiga till och med sista maj, och verksamheterna löser sedan in dem hos företagarföreningen som står för notan. Malin Nordström hyllar solidariteten bland medlemmarna, där även de som inte kan dra nytta av initiativet tyckte det var självklart att göra.

– Alla sa att ”kör”, det säger något om den Kungsholmsandan som finns här, säger hon.

Här är aktörerna

Carinas Harmoni & Spa, Dragon’s Lair, Grain Café, Hantverkargatan Arton, Katarina Nyman,Ko-Ko-No, Mix-Max, Optikbaren, Puustelli, Stella, Subway, Vinfolket, Welcome Home, Björklund & Wingqvist

Fler aktörer kan tillkomma. Alla medverkande kommer stå på sedeln som delas ut.

Visa merVisa mindre